Skip to main content

Welkom in Zweden, een land dat van nature anders is.

De Kalixrivier in de winter, Kiruna, Zweeds Lapland
Tijdens de winter bevriezen veel van de Zweedse rivieren waardoor zowel dieren als mensen deze vlot kunnen oversteken.
Foto credit: Fredrik Ludvigsson / Scandinav

Ontdek een land waar de natuur altijd aanwezig is. In onze steden, in onze innovaties en in hoe we denken. De natuur is van invloed op wat we eten, waar we wonen en hoe we leven. Welkom in een land dat van nature anders is. Welkom in Zweden!

Bekijk de kaart

Plan hier je reis naar Zweden. Kies je favoriete activiteiten of ontdek Zweden geografisch...

Welkom in Zweden (niet Zwitserland)

Mensen over de hele wereld blijven Zweden en Zwitserland door elkaar halen. Om deze verwarring te beëindigen, zoeken we nu contact met Zwitserse functionarissen.

16 populaire kerstmarkten in Zweden

Luid de feestdagen in door een Zweedse kerstmarkt te bezoeken, waar handgemaakte kwaliteitsproducten, lekker eten en leuke activiteiten worden aangeboden. Hieronder lijsten we enkele van onze favoriete kerstmarkten, zowel in grotere steden als in kleine steden, op.

Nieuwe en trendy hotels

Dit zijn de meest opvallende nieuwe hotels in Zweden.

Malmö

Alle wegen in de prachtige zuidelijke provincie Skåne leiden naar Malmö, Zweden. De perfecte mix van ouderwetse charme en ultramoderne kosmopolitische vibes, deze kuststad biedt voor elk wat wils.

Fika - de echte Zweedse koffiebreak

Fika - een kopje koffie met wat lekkers - is net zo Zweeds als ABBA. Het is toch gewoon een koffiepauze? Niet helemaal. Het is veel meer dan dat.

Ontdek de traditionele Sámi-cultuur en manier van leven

De inheemse bevolking van Zweden – de Sámi – leidt een duurzaam leven met een rijke cultuur en dicht bij de natuur. Wil je meer weten? Dat kan! De Sámi nodigen iedereen van harte uit kennis te maken met hun levenswijze en organiseren duurzame belevenissen voor toeristen. Ontdek zelf de verscheidenheid aan activiteiten van de Sámi, waaronder onvergetelijke ontmoetingen met rendieren.

De Zweedse archipel

Weelderige bewoonde eilanden, maar ook verlaten eilandjes en rotsachtige kale scheren: zo ziet het grootste deel van de Zweedse kust eruit. Ga eilandhoppen, ontdek het hier!