Visit Sweden

Zweden's officiële reis- en toerismewebsite

Summer holiday, Österlen, Skåne
Foto: Lina Roos/imagebank.sweden.se

Accommodatie

Accommodatie in Skåne

Bij het strand, in de bossen of bij een meertje, waar in Skåne zet jij je tent op? Of wordt het een luxe spa-hotel langs de kust? Er is accommodatie genoeg te vinden in dit zuidelijke deel van Zweden.

Je rijdt over de Öresundsbrug van Denemarken naar Malmö en in de zuidelijkste Zweedse regio Skåne wacht een uitgebreid aanbod van diverse hotels, B&B's, pensionnetjes, jeugdherbergen en campings op je.

Het is slechts anderhalf uur rijden van de ene kant van Skåne naar de andere kant. Tijdens je vakantie kun je dus gemakkelijk verschillende campings bezoeken. Alle campings liggen op een korte afstand tot de nationale parken, dichtbij schilderachtige dorpjes, meren en mooie stranden om de hoek. 

Overnacht in een vakantiehuisje

Je wilt toch dichtbij de natuur overnachten, maar je hebt geen caravan, camper of tent? Skåne biedt een breed scala aan huisjes in diverse soorten, maten en prijsklassen. Als je houdt van vissen en kanoën, boek dan een stuga (huisje) langs de zuidelijke of oostelijke kust van Skåne. Ben je een liefhebber van de golfsport, dan is dat ook een geen enkel probleem. Je vindt veel overnachtingsmogelijkheden direct in de buurt van de vele golfbanen die Skåne rijk is.

Kampeerplekken in Skåne

Meer zin in een strandvakantie? Huur dan een huisje bij een van de witte zandstranden aan de west-, zuid- en oostkust. Helsingborg, Båstad of Malmö zijn top. En, wat dacht je van het 2.5 km lange strand Ribersborgs in het hartje van Malmö?

Houd je meer van wandelen, reis dan naar midden-Skåne. Söderåsens National Park is heuvelachtig, terwijl het natuurgebied Fulltofta bij het Ringsjön (Ringmeer) vlakker is en geschikt is voor kinderen. Hier zijn prachtige kampeermogelijkheden. Probeer het zelf een keer uit, Skåne is niet voor niets een van Zwedens meest populaire vakantiebestemmingen!