Visit Sweden

Zweden's officiële reis- en toerismewebsite

Camping in Småland
Foto: Alexander Hall

Accommodatie

Accommodatie in Småland

Waar overnacht je het leukste in Småland? Er is aanbod genoeg. Kies je voor een typisch rode Zweedse stuga, een gezellig familiehotel of neem je je tent of caravan mee?

Accommodatie aanbod

Het overnachtingsaanbod in Småland is groot. Er zijn diverese mogelijkheden, variërend van luxe hotels en B&B's tot aan vakantiedorpen en je eigen rode stuga.

Kamperen in Småland

Kamperen op een camping in Zweden betekent comfort, ruimte en volop speelgelegenheden voor de kinderen. Op de meeste campings mag je zelf een plaats uitzoeken, die kan variëren van eenvoudig tot luxe, met waterafvoer, TV en internet aansluiting. Over het algemeen liggen de campings aan een meer, zodat er vrijwel altijd gelegenheid is om te zwemmen, te vissen, te kanoën, te roeien of soms te waterfietsen.

Veel campings hebben fietsen, kano’s en roeiboten te huur. Mocht je met een eigen boot naar Småland gaan, de campings aan de grote meren beschikken vaak over een bootinlaat en aanlegsteiger. Voor de kinderen is er altijd een speelplaats op de camping en een afgescheiden deel in het meer waar kinderen kunnen zwemmen.

Comfort op iedere camping

Hoe lekker is het om je eigen vakantiemaaltje te bereiden in je Zweedse stuga of voor de tent? Barbecueën bij tent of caravan is toegestaan. Op Zweedse campings kan je ook gebruik maken van een centrale keuken, die voorzien is van een aantal elektrische kooktoestellen, oven en magnetron. Natuurlijk is er gelegenheid om af te wassen. Bij de keuken is vaak een overblijfruimte (opholdstue) met tafels, stoelen en een TV. Het is misschien gezellig om van deze ruimte gebruik te maken om je maaltijd te nuttigen, en zo in contact te komen met kampeerders van diverse nationaliteiten bij jou op de camping.