Skip to main content
Bicycle trip in Dalarna
Cyclists taking a break by a little red cottage in Dalarna.
Foto credit: Per Eriksson/Visit Dalarna

Overnachten in Dalarna

Dalarna in Midden-Zweden heeft een groot aanbod aan accommodatie. Van prachtig gelegen campings, vakantieparken met rode vakantiehuisjes midden in de natuur tot aan luxe en comfortabele familiehotels, B&B's en jeugdherbergen. En wil je eens een keer wat anders dan anders? Ook daar kun je in Dalarna voor terecht. Wij zetten een aantal overnachtingstips op een rij. Enne... slaap lekker!

Slapen naast de Falun Mijn

Overnachten met een historisch tintje, dat kan in Falun. Je slaapt in Gruvortens B&B direct naast de kuil van de beroemde kopermijn. 

Slapen in een boomhut

Boomhut? Dat is haast de verkeerde benaming voor deze futuristische objecten hangend in de bomen. Je vindt er twee in het bos direct achter de prachtige boerderij Näsets Marcusgård in Furudal (waar je in de verbouwde schuur overigens ook perfect kunt overnachten!). De boomhutten luisteren naar de namen Oddis Öga en Supermåne en zijn écht een unieke beleving.

Een nachtje in de bubble

Kamperen, maar dan een beetje anders. Wil je dichtbij de natuur overnachten én jezelf een keer trakteren op iets heel speciaals, dan is hier de Bubble. Deze tent staat op je eigen stukje grond aan het meer en is voorzien van een slim systeem voor luchtcirculatie, waardoor het er altijd aangenaam op temperatuur is. Geniet vanuit je bed van het 360 graden uitzicht!

Camping in a bubble tent, Dalarna
Stay as close to nature as possible in the new Bubble tent at the lake Molnbyggen in Dalarna, Sweden, which opens for guests in summer 2018. Photo: Patrik Hürlimann

Boerderij Hedgården

Slapen op de boerderij Hedgården betekent overnachten in landelijke stijl. De oude boerderij is prachtig gerenoveerd en telt 5 comfortabele kamers.

De Sealander: een caravan op het water

Een nachtje in de caravan op het land. En de volgende ochtend... vaar je er gewoon mee weg. Dat kan met de Sealander: een caravan die geschikt is voor het op het land én in het water.

In een tipi tent

Voor de outdoor liefhebbers: dit is pas bijzonder kamperen. Na een actief dagje railfietsen kun je blijven slapen in de tipi tent. En je verblijf wordt helemaal compleet met de bijbehorende maaltijd van worstjes van de barbecue.

Slaap in een oud treinstation

Deze B&B in Orsa is gehuisd in het oude station van Orsa. En dus slaap je met een wel heel bijzonder uitzicht: direct op de treinrails. Er zijn drie nieuw ingerichte kamers beschikbaar.

Green Hotel in Tällberg

Een echte klassieker onder de hotels. Het originele Green Hotel werd in 1917 gebouwd en veel van de kamers bieden een prachtig uitzicht over het Siljan meer.

Exterior of Green Hotel in the summer, Dalarna
Green Hotel in Tällberg, Dalarna Photo: Green Hotel

Smidgården in Fryksås

Relaxen in boerderijsferen doe je in Smidgården in Fryksås, waar je een prachtig uitzicht hebt over het Orsameer en de naastgelegen bergen.

Falu Fängelse

Overnachten in een gevangenis. Ja, je leest het goed. Dat kan in deze bijzondere accommodatie in Falun. De gevangenis dateert uit 1842 en werd in 2000 omgebouwd tot hostel. Je vindt er ook een restaurant en museum.

Overnacht in het nationale park Fulufjället

Na een dag hiken, vissen of klimmen in het nationale park Fulufjället is niks zo fijn als een warm bed. Rösjöstugorna heeft 6 cabins staan in het park met 36 bedden in totaal.

Kamperen

Ga je er het liefst gewoon lekker met de tent of caravan op uit? Geen probleem. Kamperen kun je prima in het groene Dalarna.

Wil je meer tips voor leuke overnachtingsplekken in de regio Dalarna? Ga naar de site van Visit Dalarna.

Artikel gesponsord door