Skip to main content
Dunkers Culture Center
Dunkers is a center for culture in Helsingborg. It is a huge complex filled with every kind of cultural expression. It was financced by a donation from Henry and Gerda Dunker and designed by Kim Utzon. The center was inaugareted in 2002 by Crown Princess Victoria.
Foto credit: Anna Nilsson/imagebank.sweden.se

Helsingborg

Helsingborg is voor veel mensen een eerste stap in Zweden. Zodra je van de ferry vanuit Denemarken stapt, is dit een eerste ontmoeting met Zweden. Rijd niet meteen door, want Helsingborg is een stop wel waard!

Winkelstad Helsingborg

Winkelen kan je ook goed in deze charmante stad. Er is volop keuze; in totaal zijn er ca. 500 winkels, vooral in Kullagatan, Bruksgatan, Drottninggatan, Järnvägsgatan en Storgatan. Je vindt er lokale kleine winkeltjes met trendy en unieke items, als bekende winkelketens met merken. ‘Väla centrum’ is een van de grootste winkelcentra van het zuiden van Zweden en ligt op slechts 6 km ten noordoosten van het centrum van Helsingborg. Hier zijn 110 winkels op 47.000 m2. Väla is vlak bij de snelweg E4. Veel cafés en restaurants, geniet van het leven op straat en het uitzicht over de Sont

Samensmelting van culturen

Dunkers Kulturhus is Helsingborgs culturele centrum, waar interessante architectuur, tentoonstellingen, galeries, de internationale muziek scene en allerlei artistieke activiteiten samenkomen, samensmelten en je een geweldige ervaring geven. Helsingborg heeft ook een eigen symfonieorkest. Ze spelen een gevarieerd en breed muziekrepertoire en zijn te horen in het Helsingborgs Konserthus.

Uitzicht over de Sont

De oude middeleeuwse verdedigings- en uitkijktoren Kärnan (700 jaar oud) in het centrum van Helsingborg, is een symbool voor de stad en ook nog eens een fotogenieke attractie tesamen met Terrasstrapporna die naar beneden naar ‘Stortorget’ leiden. Vanaf Kärnan heb je een waanzinnig uitzicht over Helsingborg en richting Helsingör dwars over de 4 km brede Sont. Op een heldere dag kun je vanaf de 34 m hoge toren zelfs de Turning Torso in Malmö en de Öresundsbrug zien. Kärnan is een van de meest bezochte attracties in Helsingborg.

Gastronomische parels

Helsingborg is een van de gastronomische parels van Skåne met een aantal uitstekende en bekroonde restaurants, waaronder Dahlbergs dynastie restaurants ‘Gastro’ en ‘Dahlberg’. Helsingborg is het ontdekken waard. Sla deze stad dus vooral niet over als je vanaf de ferry afrijdt vanuit Denemarken, maar maak een eerste stop in deze gezellige Zweedse kuststad.

Related articles