Visit Sweden

Zweden's officiële reis- en toerismewebsite

Boys by the river in Dala Floda, Dalarna
Foto: Jonas Lindgren/Visit Dalarna

Bestemming

Alles over Dalarna

Alsof je een Zweedse ansichtkaart instapt. Inderdaad, welkom in de regio Dalarna. Veel Zweedser dan dit krijg je het niet!

Favoriete vakantieregio, dit is Dalarna!

De provincie Dalarna ligt in Midden-Zweden en met zijn bergen grenst het in het westen aan Noorwegen. Van rode huisjes tot het Dalarna paard, hier vind je een stukje authentiek Zweden in het midden van het land. Dalarna heeft ongeveer de grootte van België, maar is een stuk minder dichtbevolkt met minder dan 300.000 inwoners. Welkom in Dalarna! Bekijk direct onze bucketlist voor deze regio!

i
Foto: Kola Production/Visit Dalarna
I Dalarna kan du virkelig finne roen og nyte naturen
Foto: Kola Production/Visit Dalarna

De natuur is overal!

Dalarna heeft het allemaal: van bergtoppen die reiken tot boven de boomgrens, de hoogste waterval van Zweden, uitgestrekte bossen, glasheldere beken, meren en rivieren tot aan lieflijk en groen boerenland. Adem de frisse lucht in, luister naar de stilte en voel het zachte gras onder je blote voeten. Overal ben je ‘midden in de natuur’ in Dalarna. Of je nou met kinderen bent of niet, dat er véél te beleven valt in die prachtige natuur, dat gaan we je laten zien. Ontdek de natuur van Dalarna hier! 

i
Foto: Idre Fjäll
Idre Fjäll, Dalarna, is a great place for outdoor activities for the whole family.
Foto: Idre Fjäll

Dalarna, de regio van het rode zomerhuisje

Advertorial
Author

Lees: Dit is het Dalarna van Christian

“Zal ik je een geheimpje vertellen? Ik kan eigenlijk helemaal niet schaatsen!” Ik val even stil en staar Christian met open mond aan. Sta ik hier nou tegenover de Nederlandse Ice-Man, de Nederlandse schaats-goeroe, dé Christian van Dartel, die me zojuist vertelt dat hij helemaal niet eens schaatsen kan? Hij is hier in het Midden-Zweedse Dalarna de man in de winter. Het is nu dan wel geen winter, toch zoek ik 'm op - door Marit Noorlander

Dit is Dalarna