Visit Sweden

Zweden's officiële reis- en toerismewebsite

Scandlines ferry, Skåne
Foto: Siemens/Scandlines

Reistips

De ferries van Scandlines

Plan hier je reis naar Zweden met Scandlines. Reizen met Scandlines betekent flexibiliteit. De ferrymaatschappij heeft niet alleen veel vertrekpunten om Zweden te bereiken, maar vaart ook zeer regelmatig. Combineer je Scandlines ticket nu ook direct met een ticket voor de Öresundbrug tussen Denemarken en Zweden, gemakkelijker en snel naar Zweden is hiermee gegarandeerd.

De routes van Scandlines

Er zijn verschillende routes om naar Zweden te komen. Wil je een deel per ferry afleggen, dan kun je voor een korte overtocht met Scandlines kiezen. Scandlines biedt ook combinatietickets met de Öresundsbrug aan. Kies een van de vele vertrekpunten van Scandlines en bereik op een flexibele manier via Duitsland of Denemarken je vakantiebestemming in Zweden. De ferry overtochten van Scandlines zijn niet alleen eenvoudig en snel, maar voegen een heerlijke belevenis toe aan de heen- en terugreis: de frisse zeebries, veel comfort aan boord en een heerlijke onderbreking van de autorit.

i
Foto: Scandlines
De routes met Scandlines vanuit Duitsland en Denemarken naar Zweden.
Foto: Scandlines

Aankomst in Zuid-Zweden

Öresund-ticket: combinatie overtocht Puttgarden-Rödby en Öresundbrug
Vanaf €78, - voor een auto inclusief max. 9 personen in het laagseizoen.

Het "Öresund-ticket" is de slimme combinatie met de ferry overtocht Puttgarden-Rödby en de Öresund Bridge in één ticket. Om de voordelen van een flexibel en comfortabel Oostzee overtocht te combineren op één van de Denemarken-ferry Scandlines met directe toegang tot het zuiden van Zweden over de Öresundbrug. De voucher voor de brug is opgenomen in het ferry ticket. Het bijzonder voordeel is dat je geen contant geld of creditcard nodig hebt voor de brugpassage.

The backs of a man and woman gazing out over the Öresund bridge and a speed boat in the water.
i
Foto: Storytravelers
Foto: Storytravelers

Aankomst in West-Zweden

Zweden ticket: combinatie overtochten Puttgarden – Rödby en Helsingør-Helsingborg
Vanaf €78, - voor een auto inclusief max. 9 personen in het laagseizoen.

Met het Zweden ticket combineert Scandlines de flexibele routes via Denemarken met de Helsingør-Helsingborg. Ga snel, gemakkelijk en goedkoop naar het land van de eland. De veerdienst Puttgarden-Rodby vertrekt elk half uur en heeft een vaartijd van slechts 45 minuten. De Helsingør-Helsingborg overtocht duurt slechts 20 minuten.

i
Foto: Scandlines
Scandlines
Foto: Scandlines

Groen varen met Scandlines

Bij Scandlines hebben ze een visie: groen varen. Scandlines maakt gebruik van hybride veerboten die veel milieuvriendelijker zijn dan traditionele veerboten. Hybride veerboten worden aangedreven door een combinatie van dieselbrandstof en elektriciteit. Op dit moment zijn zes van de acht veerboten van Scandlines hybride veerboten en daarmee bezit Scandlines de grootste hybride vloot van alle ferrymaatschappijen wereldwijd. Maar Scandlines wil nog groener en duurzamer in de toekomst: veerboten op batterijen, d.w.z. puur elektrische veerboten. Dat proces is nu in ontwikkeling, het ZERO EMISSION-project van Scandlines. Lees meer over de groene agenda van Scandlines.

i
Foto: Ulrich Siemens/Scandlines
Travel to Sweden by Scandlines ferry.
Foto: Ulrich Siemens/Scandlines

Profiteer van extra voordeel met SMILE

Wie deelneemt aan het gratis klantenvoordeelprogramma SMILE van Scandlines krijgt extra korting op tickets. Dus registreer jezelf bij SMILE en profiteer van de extra voordelen en kortingen.

Bekijk alle mogelijkheden, actuele prijzen en routes van Scandlines op de site van Scandlines.
(Aan bovenstaande prijzen kunnen geen rechten worden ontleend. Onder voorbehoud van wijzigingen)

i
Foto: Scandlines
Scandlines
Foto: Scandlines