Visit Sweden

Zweden's officiële reis- en toerismewebsite

Scenic view of Gothenburg Harbour with Älvsborg Bridge crossing the Göta Älv river.
Klippan, Gothenburg, Gothenburg
Foto: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se

Bestemming

Göteborg

Hej Göteborg! Voor veel vakantiegangers die via de ferry Zweden inrijden, is Göteborg de eerste kennismaking. En dat is meteen goed binnenkomen. Rijd vooral deze stad niet meteen plankgas voorbij, want Göteborg verrast, verbindt en overtuigt. We nemen je mee op ontdekkingstocht...

Paar dagen op citytrip

Met alles wat Göteborg te bieden heeft, is het niet gek om hier een paar dagen te blijven. Sightseeing in het centrum is gemakkelijk: je verplaatst je snel te voet, op de fiets, per Padda-boot of met de tram. De afstanden zijn kort en de stad is overzichtelijk. Ga op ontdekkingstocht in een van de vele leuke buurten: bezoek het Haga district of verken Järntorget met leuke winkels, alternatieve cultuur, cafés, restaurants en een ontspannen nachtleven.Bij het bekende beeld van Poseidon op Götaplatsen vind je een aantal culturele iconen, waaronder het kunstmuseum, concertgebouw en stadstheater. En natuurlijk heeft de stad een uitgebreid winkelaanbod met warenhuizen, restaurants en leuke koffietentjes.

i
Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se
There is a wide range of bars and restaurants in Gothenburg.
Gothenburg |
Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se

Gateway naar de archipel

De zon schijnt en je voelt de bries vanuit het Kattegat in Göteborg. De stad is groen met veel bomen, meer dan 50.000 wordt er gezegd, en veel groene oases. De grootste is de botanische tuin van Göteborg, 175 hectare met 20.000 plantensoorten, bloemen en bomen in het midden van de stad. Net buiten de stad ligt de zee en de archipel met scheren,  stranden, kleine vissersdorpjes en activiteiten zoals zeesafari's, vissen en zeilen. Het meest zuidelijke deel van de archipel met de autovrije eilanden zijn populair. Tram 11 rijdt in een half uur van het centrum naar de ferry afvaart van Salholmen, waarvandaan diverse boten vertrekken naar de eilanden. De noordelijke archipel is bereikbaar per autoveerboot vanuit Hjuvik op Hissingen ten noordwesten van Göteborg.

i
Foto: Henrik Trygg/imagebank.sweden.se
Sweden is an ideal country for kayaking with its long and varied coastline and many lakes and rivers. Kayaking is quite popular in Sweden, so it is easy to find a provider of guided tours, courses or rentals.
Långeskär, Bohuslän |
Foto: Henrik Trygg/imagebank.sweden.se