Visit Sweden

Zweden's officiële reis- en toerismewebsite

Bestemming

Ga op winteravontuur in Dalarna

Winter in Dalarna
Foto: Region Dalarna
Wil je eens een hele andere winter? Verruil je jaarlijkse skitrip naar de Alpen voor een winteravontuur in Zweden. De regio Dalarna in Midden-Zweden biedt alle ingrediënten voor een onvergetelijke Scandinavische winter. Je sneeuwvakantie voor komende winter start hier!

De meest zuidelijke wintersportbestemming van Zweden

Wintersport in Zweden hoeft helemaal niet zo ver weg te zijn. In Midden-Zweden in de regio Dalarna vind je alle mogelijkheden voor een uitgebreide wintervakantie. En Dalarna ligt op slechts drie uur rijden van Stockholm of vijf uur rijden van Göteborg! Vanwege het klimaat ligt de sneeuw al op lage hoogtes en dat maakt dat Zweden op veel plekken een vrijwel 100% sneeuwzekere bestemming is.

i
Foto: Orsa Grönklitt
Orsa Grönklitt in winter time.
Foto: Orsa Grönklitt

Méér dan skiën!

Besneeuwde heuvels met uitgestrekte witgepoederde bossen en bevroren meren. Rode huisjes in het witte sneeuwlandschap en een rendier steekt nog snel even de piste over. Dat is een wintervakantie in Zweden! Ben je een echte skifanaat, dan heb je ook in Dalarna genoeg kilometers piste. Maar een wintervakantie in Dalarna is veel meer dan alleen skiën. Het avontuur begint pas echt als je de waanzinnige natuur rondom de skidorpen ontdekt. Maak een onvergetelijke tocht met sledehonden, maak kennis met de traditionele Sámi cultuur, ga een middagje ijsvissen, sneeuwschoenwandelen, op sneeuwscootersafari, schaatsen of langlaufen.

i
Foto: Per Eriksson/Visit Dalarna
Snowmobile ride in Dalarna region
Foto: Per Eriksson/Visit Dalarna