Visit Sweden

Zweden's officiële reis- en toerismewebsite

Liseberg in Gothenburg
Foto: /Göteborg & Co

Reistips

Göteborg met kinderen

Göteborg is een fijne stad voor gezinnen met kleine kinderen. Er zijn veel kindvriendelijke bezienswaardigheden, leuke outdoor-activiteiten, de stad is overzichtelijk en makkelijk te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer.

Kindvriendelijke bezienswaardigheden

Natuurlijk is een bezoek aan Göteborg niet compleet zonder je kinderen meegenomen te hebben naar een van de populairste attractieparken van Zweden: Liseberg. Voor kleine kinderen vind je hier Kaninlandet (Konijnenland) met verschillende attracties, speel- en verzorgingsplekken die van alle gemakken voorzien zijn. 

Veel musea in Göteborg hebben verschillende familie activiteiten en speelse exposities. De permanente tentoonstelling Together in het Museum van Wereldculturen laat kinderen en ouders kennismaken met verschillende manieren van samenleven. Het wetenschapscentrum Universeum is geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Op de begane grond vind je hier de expositie Jobbis die speciaal opgezet is voor de allerkleinsten. Een andere leuke tip is het culturele centrum rondom de Zweedse boekfiguur Alfie Atkins. Of je gaat een middagje spelen in het stadspark Slottskogen. Hier vind je Zweden’s grootste speeltuin Plikta waar voor kinderen van alle leeftijden veel te beleven valt. 

ChildLekker buitenspelen in de archipel van Göteborg Foto: Emelie Asplund/Imagebank Sweden

Familie fika

De meeste cafés en restaurants in Göteborg hebben speciale voorzieningen voor kinderen, zoals hoge stoelen en plekken om je kinderwagen te parkeren. Ook zijn veel horecagelegenheden voorzien van verschoningsruimtes voor baby’s.

Family in the sunNeem ze mee op citytrip! In de draagzak of buggy. Foto: Sofia Sabel/imagebank.sweden.se

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in de stad is makkelijk toegankelijk met een buggy of kinderwagen. Bijna alle moderne trams hebben hun ingang op straatniveau. Uitzondering daarop zijn de oudere versies van de trams, daar heb je een handje hulp nodig. Kinderen tot 7 jaar rijden voor niks mee.

Biking in GothenburgVerken Göteborg op de fiets Foto: Emelie Asplund/imagebank.sweden.se