Zweden's officiële reis- en toerismewebsite

The Dalsland Canal in West Sweden
Foto: Roger Borgelid/vastsverige.com

Bestemming

Het Dalsland kanaal

Het Dalsland kanaal verbindt een bevaarbaar merenstelsel met een lengte van 240 kilometer. Het is vooral bekend vanwege de beroemde en veel gefotografeerde passage bij Håverud, een combinatie van verkeersbrug, spoorbrug en aquaduct, dat in 1868 is geopend.

Varen op het Dalsland Kanaal

Het Dalsland kanaal: een ideale omgeving om te kamperen en te genieten van water activiteiten.De setting van het kanaal wordt gevormd door een ongerepte natuur die veel mensen aantrekt. Je kunt je eigen roeiboot, kano of motorboot meenemen of van half juni tot eind augustus een uitstapje maken met een passagiersboot. Het kanaal is favoriet bij mensen die kajak-, kano- en kampeeravonturen willen beleven.

Cultuur langs het kanaal

Maak een pitstop in Håverud om het Handwerkshuis te bezoeken, één van de beste plaatsen in Zuid-Zweden om authentiek handwerk aan te schaffen. Je vindt dit bij het meer Upperudshöljen (even de weg af bij het Dalsland Center). En voor tekstverwerken zoals dat 3000 jaar geleden ging? Bezoek de rotstekeningen bij Tisselskog.

Tips langs de route

Neem een houtgestookte sauna en koop versgebakken brood voor je ontbijt bij de nieuwe jachthaven en stoombootsteiger van Holmerudsfors. En mocht je halverwege je tocht over het kanaal behoefte hebben aan enige winkeltherapie, dan kun je even een zijsprongetje maken naar het aan het kanaal gelegen moderne (en grote) winkelcentrum van Töcksfors.