Visit Sweden

Zweden's officiële reis- en toerismewebsite

IKEA Museum, Småland
Foto: IKEA museum

Te doen

Ontdek: Het IKEA Museum in Älmhult

Leer IKEA op een andere manier kennen. Duik in de geschiedenis IKEA, dat hier in Älmhult in Zuid-Zweden z'n oorsprong vindt. Het IKEA Museum laat je alles zien wat je nog niet wist over het bekendste woonconcern ter wereld.

Älmhult ligt in hartje Småland in Zuid-Zweden. Hier vind je het IKEA Museum, ondergebracht in de eerste vestiging van IKEA. Dat maakt Älmhult de thuisbasis van IKEA. Het museum toont je alles over de rijke historie van IKEA, hoe het allemaal begon in Älmhult en de langzame verovering van de wereld.

Diverse exposities

Het IKEA Museum heeft drie permanente tentoonstellingen: de roots van IKEA, het verhaal van IKEA en De vele gezichten van Ingvar Kamprad. Je leert de visie kennen van oprichter Ingvar Kamprad waarbij hij voor ogen had dat het alledaagse leven van mensen makkelijker en comfortabeler gemaakt moest worden. Je ziet diverse ontwerpen uit vroeger tijden voorbij komen, waarvan sommigen nog steeds actueel zijn. En natuurlijk poseer je zelf even op de cover van je eigen IKEA catalogus. Naast de permanente tentoonstellingen zijn er ook geregeld kortere en langere exposities te zien. 

Het restaurant in het IKEA Museum

Natuurlijk is een bezoek aan het museum niet compleet zonder de beroemde Zweedse gehaktballetjes geproefd te hebben. In het restaurant proef je deze in nieuwe spannende varianten, waarbij inspiratie gehaald is vanuit de hele wereld. Kies tussen vlees, gevogelte, vis of vegetarische varianten. Bij mooi weer eet je lekker buiten.

De museumwinkel en hotel

In de IKEA Museumshop vind je designartikelen die je nergens anders koopt, waaronder unieke gesigneerde producten, de klassieke IKEA shoppingbag in mini formaat en vele andere verrassingen.

Wil je in Älmhult overnachten? Geen probleem. Het IKEA Hotell ligt aan de overkant van de straat en heeft aantrekkelijke IKEA Family kortingen

Welkom in Älmhult!

Het museum is dagelijks geopend.