Visit Sweden

Zweden's officiële reis- en toerismewebsite

Visit the archipelago of Gothenburg and West Sweden
Foto: Kjell Holmner

Te doen

IKEA Family kortingen op rondvaarten in West-Zweden

In West-Zweden valt zoveel te ontdekken en met de kortingen voor IKEA Family leden heb je het voor het uitkiezen. Zoals deze drie prachtige boottochten in en rondom Göteborg aan de prachtige Zweedse westkust. Ontdek West-Zweden vanaf het water met aantrekkelijke kortingen!

30% korting op de klassieke sighseeingtour in Göteborg:
The Paddan Tour

Met een rondvaart op een van de Paddan-Sightseeing-Boten beleef je Göteborg vanaf het water. De route voert dwars door stad, onder de vele lage bruggen en via de 17e eeuwse grachten naar de haven van Göteborg. Tijdens de tocht krijg je alle verhalen en anekdotes te horen over de historie en belangrijke gebeurtenissen van de stad. Je vaart langs vele beroemde gebouwen, waaronder de opera, de beroemde Viskerk (Feskekörka), de Skanska wolkenkrabber (door de inwoners van Göteborg  liefkozend "de lippenstift" genoemd) en de typische oude houten huizen in de wijk Haga. Göteborg is een diverse stad met oude en nieuwe woonwijken, een groeiend zakendistrict, moderne onderwijsvoorzieningen, de oude vissershaven en natuurlijk de fascinerende haven van Göteborg zelf. Sinds 1939 kun je met de Paddan boten van een rondvaart genieten en deze manier is vandaag de dag nog steeds de beste en leukste manier om Göteborg te verkennen.

Hoe werkt het?

Boek je "Paddan Tour" via de website van Strömma en maak daarbij gebruik van de promotiecode IKEA2019 om de korting te ontvangen bij The Paddan Tour. Stap op en stap af in het midden van het centrum op de Kungsportplatsen. Dit aanbod is geldig in het seizoen 2019. 

30% korting op boottocht Marstrand:
Boat ticket Marstrand/Gothenburg

Wie West-Zweden zegt, zegt Marstrand. Dit beroemde eiland voor de Zweedse westkust is een absoluut hoogtepunt en een leuke dagtrip vanuit Göteborg. Krijg nu 30% korting op een unieke boottocht langs de kust. Welkom aan boord van het klassieke schip M/S S:t. Erik. Tijdens de tocht vertelt de gids uitvoerig over de geschiedenis van Marstrand, maar ook over alles wat je onderweg tegenkomt in de prachtige archipel. Het schip heeft een bar met een uitgebreid assortiment hapjes en drankjes.

Marstrand in West SwedenHet eiland Marstrand met het Carlsten Fort op de achtergrond Foto: Almeräng Foto

Ook het eiland zelf is een bezoek waard. Vele zeilers weten de weg naar Marstrand te vinden. Je kunt hier een prachtige wandeling maken langs de boulevard met de vele winkeltjes en caféetjes, de kleine straatjes en het prachtige fort bovenop het eiland. 

Hoe werkt het?
Boek je "Boottocht Marstrand / Göteborg" op de website van Strömma. Voer promotiecode IKEA2019 in om de korting te ontvangen bij Boat Ticket Marstrand/Gothenburg. Het aanbod is geldig tijdens het seizoen 2019.

30% korting op begeleide boottochten naar de archipel vóór Göteborg: Archipelago Tour with guide

Wil je meer ontdekken van de archipel rondom Göteborg, stap dan op de klassieke excursieboot M/S S:t Erik. Deze neemt je mee op een prachtige tocht langs de vele eilanden voor de kust van Göteborg. Aan boord praat de gids je bij over de eilanden, de natuur, wildlife en bezienswaardigheden onderweg. De reis start bij Lilla Bommen (centraal gelegen in Göteborg) en leidt via de fascinerende haven van Göteborg langs de 17e eeuwse vesting Nya Elfsborg naar de eilanden in de zuidelijke archipel.

Je kunt lunchen in de prachtige eetzaal van het schip (note: de lunch is niet inbegrepen in de aanbieding). Aan boord kunt u hapjes en drankjes kopen.

Hoe werkt het?

Boek je archipeltour (met een gids) op de website van Strömma. Voer de promotiecode IKEA2019 in om de korting te krijgen bij Archipelago Tour with Guide. Het aanbod is geldig tijdens het seizoen 2019.