Visit Sweden

Zweden's officiële reis- en toerismewebsite

IKEA hotel in Älmhult, Sweden
Foto: Henrik Palmberg

Accommodatie

IKEA Hotell: overnacht met 40% korting

Comfort is de norm! IKEA vindt het belangrijk dat iedere reiziger goed kan overnachten. En daarom heeft het IKEA Hotell misschien wel die vertrouwde sfeer die je het beste kent... die van thuis.

Het IKEA Hotell vind je in Älmhult in Småland. Niet heel toevallig. Älmhult is de thuisbasis van IKEA. Het IKEA Hotell belichaamt de gehele visie van IKEA. Hier komt alles samen wat IKEA in de 70 jaar van zijn bestaan geleerd heeft over wonen en wooninrichting. Als lid van IKEA Family overnacht je in dit hotel met 40% korting.

Overnachten in Småland

Het vrijetijdsaanbod in de direct omgeving van het IKEA Hotell is groot. Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van IKEA? Bezoek dan het IKEA Museum aan de overkant van de straat. Als je hierna zin krijgt om direct te gaan shoppen voor je huis, dan vind je op 5 autominuten afstand een filiaal van IKEA in het winkelcentrum Älhults Handelsplats. Naast het woonwarenhuis vind je hier ook een filiaal van de welbekende (en populaire!) IKEA Koopjeshoek.

De omgeving van Älmhult mag dan veel IKEA uitademenen, er is méér. Geniet van de prachtige natuur en vele activiteiten. Een leuk uitstapje is een bezoek aan Råshult, de plek waar botanicus Carl von Linné geboren werd. Of breng een bezoek aan het natuurreservaat Höö, waar diverse wandelroutes op je liggen te wachten. Voor families met gezinnen is er veel te doen in de omgeving, zoals het themapark Astrid Lindgrens Wereld, een elandensafari, het glasgebied Glasriket, het westernpark High Chaparall en nog veel meer.

Bereikbaarheid van het IKEA Hotell

Alle wegen leiden naar Älmhult. Althans, zo lijkt het wel! Älmhult ligt in Zuid-Zweden. Je bereikt Älmhult gemakkelijk met de trein. Dagelijks stoppen zo'n 75 treinen op station Älmhult vanwege de ligging aan de treinverbinding Malmö-Stockholm. Reis je met de auto vanuit zuidelijke richting, dan ligt het IKEA Hotell op zo'n 20 minuten rijden vanaf de E4. Het hotel heeft gratis parkeerplaatsen en meerdere oplaadpunten voor elektrische auto's.

Hoe werkt het?

Prijsvoorbeeld IKEA Family kortingsactie voor 4 personen (incl ontbijt):

4 personen in familiekamer (nieuwbouw) in stapelbedden (met ontbijt). IKEA FAMILY prijs totaal: 895 SEK/nacht (normale prijs: 1595 SEK/nacht)

Voorwaarden: Het aanbod geldt op basis van beschikbaarheid voor aankomst op Do-Zo, als ook op geselecteerde Zweedse feestdagen tot en met 21 juni 2020, met uitzondering van de periode 22 juni tot en met 16 augustus 2020. Laat je IKEA Family pas zien bij de receptie. Vermeld bij een telefonische boeking of boeking per e-mail dat je gebruik wilt maken van de IKEA Family actie.