Visit Sweden

Zweden's officiële reis- en toerismewebsite

BBQ by a lake in Dalarna
Foto: Per Eriksson/Visit Dalarna

Accommodatie

Kamperen in Dalarna

Hallo kampeervakantie! Dit is Dalarna. Op zoek naar de mooiste kampeerplekken in het groene Dalarna? Waar je ook je tent, caravan of camper neerzet, er zijn heel veel mogelijkheden in deze avontuurlijke Zweedse regio. We zetten alle camping-mogelijkheden voor je op een rij.

Familiecampings in Dalarna

Heb jij je achterbank volzitten met energieke kids, die gráág actief bezig zijn, dan zijn de familiecampings in Dalarna iets voor jouw gezin. Deze campings hebben het allemaal: goede kampeerfaciliteiten, maar ook veel aanbod voor de allerjongsten. En rondom de campings is er veel te doen, zoals wandel- en fietspaden, kano-tochten, raften en wildlife-parken. Dalarna kent een enorm aanbod aan familie-activiteiten. Kies je familiecamping in Dalarna: Rättviks camping, Siljansbadets camping, Orsa Camping, Mora Camping en Idre Camping.

i
Foto: Per Eriksson/Visit Dalarna
A well-deserved fika break during a paddling tour in Dalarna.
Foto: Per Eriksson/Visit Dalarna

Campings mét strand

Voor kinderen is niets heerlijker dan de hele dag buiten zijn: lekker zwemmen, spelen en ravotten. En dan natuurlijk het liefste met je nieuwe vakantievrienden op de camping. Dalarna kent diverse campings die heel geschikt zijn voor families met kinderen én voor liefhebbers van een frisse duik in een van de vele meren. Deze campings liggen allemaal aan het water en er zijn goede faciliteiten, zoals speelveldjes, zandstrandjes, speeltuinen en (georganiseerde) activiteiten zoals kano- en bootverhuur. Een greep uit het aanbod: Säters camping,  Tällbergs camping, Siljansbadet in Rättvik, Orsa camping, Särna camping.

i
Foto: Jonas Lindgren/Visit Dalarna
I Dalarna ligger det mange flotte sandstrender som innbyr til lange dager med bading, soling og avslapning.
Foto: Jonas Lindgren/Visit Dalarna

Natuurcampings in Dalarna

Zoek je liever iets meer de rust op of wil je écht dicht bij de natuur zijn, ga dan voor de kleine natuurcampings. In Dalarna vind je diverse campings waar veel oog is voor de groene omgeving en waar je mogelijkheid hebt tot het ondernemen van natuuractiviteiten, zoals wandelen, kanoën en fietsen. Een greep uit het aanbod: Tyngsjö Vildmark, Yttermalungs camping, Evertsberg, Åsengården en Näs Bruk

i
Foto: Kola Productions/Visit Dalarna
Camping close to nature in Dalarna.
Foto: Kola Productions/Visit Dalarna

Dalarna met de camper

Niets geeft zoveel vrijheid als erop uit met de camper. Zweden is een echt camperland. En het aanbod aan staplaatsen met goede faciliteiten voor campers neemt steeds meer toe. Je kunt kiezen uit geheel gefaciliteerde plekken met elektriciteit, mogelijkheden om het chemisch toilet te legen tot aan natuurplekken met weinig service. Bekijk de mogelijkheden voor campers op deze kaart.

i
Foto: Visit Dalarna
Camping close to nature at Siljansbadets Camping in Rättvik, Dalarna.
Foto: Visit Dalarna

Doen: kamperen in Dalarna

Dalarna is een uitgestrekte regio met veel campingaanbod. Maar wil je het ongerepte Dalarna proeven, dan kun je als kampeerder ook gebruik maken van het beroemde allemansrecht. Dit unieke recht in Zweden geeft je de mogelijkheid optimaal te genieten van de natuur om je heen. Er zijn een aantal voorwaarden, dus laat je altijd goed informeren bij het plaatselijke toeristenbureau. Veel campings in Dalarna verwelkomen ook huisdieren. Neem je je hond mee naar Zweden, dan zijn er speciale hondvriendelijke kampeerplekken met faciliteiten voor hondeneigenaren, zoals bij Siljansbadet, Sollerö camping en Orsa camping. En ben je geen kampeer-fan, dan zijn er ook nog heel veel andere manieren op fijn te overnachten in Dalarna. Prettige vakantie!

i
Foto: Per Eriksson/Visit Dalarna
A cosy family picnic in Dalarna.
Foto: Per Eriksson/Visit Dalarna