Visit Sweden

Zweden's officiële reis- en toerismewebsite

Camping by the lake, Skåne
Foto: Apelöga/imagebank.sweden.se

Accommodatie

Kamperen in Zweden

Kamperen in Zweden, niets zo fijn als midden in de natuur te overnachten!

Kamperen met de Camping Key Europe kaart

Er zijn heel veel campings in Zweden, waarvan er zo'n 450 aangesloten zijn bij SCR Swedish Camping, de Zweedse campingbond. Voor een verblijf op een Zweedse camping die aangesloten is bij SCR Swedish Camping, heb je een lidmaatschapskaart van Camping Key Europe nodig. Camping Key Europe is online aan te schaffenof bij een bij een aangesloten campings in Zweden. Een kaart kost 160 SEK. De kaart is 12 maanden geldig en met de Camping Key Europe kun je sneller in- en uitchecken. Bovendien profiteer je van een groot aantal speciale aanbiedingen, waaronder korting op sommige ferry overtochten naar Zweden. ANWB verkoopt ook de Camping Key Europe.

i
Foto: Apelöga/imagebank.sweden.se
During the Swedish spring and summer, people tend to be outdoors as much as possible. That includes cooking, eating and drinking. Allemansrätten, or the Freedom to Roam, is one of the unique joys of living in Sweden. It allows anyone to roam freely in the countryside and make full use of our vast forests that are full of berries, mushrooms and clean lakes to catch fish in.
Skåne |
Foto: Apelöga/imagebank.sweden.se

Het kampeerseizoen

De seizoenen in Zweden lopen gelijk met Nederland, toch kan het klimaat enigszins verschillen. Zweden is immers een groot land en het uiterste noorden bevindt zich al binnen de poolcirkel. Dankzij een warme golfstroom geniet Zweden een mild klimaat. In de zomer ligt de temperatuur gemiddeld rond de +20C. Prima klimaat om te kamperen dus! Het hoogseizoen ligt in juni en juli, en in die maanden zijn je dagen bijna twee keer zo lang dankzij het middernachtlicht. En inderdaad, helemaal in het noorden schijnt zelfs de zon nog 's nachts, een unieke kans om live mee te maken vanuit je tent of caravan. Maar ook in de herfst en winter is het prima kamperen in Zweden, zorg dan dat je een kacheltje bij de hand hebt in je caravan of camper.


i
Foto: Anna Hult/SCR
Camping in Sweden
Foto: Anna Hult/SCR