Visit Sweden

Zweden's officiële reis- en toerismewebsite

Retro camping in Skåne
Foto: Sydpol.com

Accommodatie

Kamperen in Skåne

Bij het strand, in de bossen of bij een meertje, waar in Skåne zet jij je tent op? De zuidelijkste Zweedse regio heeft veel te bieden en prachtige natuur en campings.

Je rijdt over de Öresundsbrug van Denemarken naar Malmö en in de zuidelijkste Zweedse regio Skåne een flink aantal campings je. Of je nu met je tent komt of in een stuga wilt verblijven, er is veel keuze in deze regio.

Camping overzicht

Het is slechts anderhalf uur rijden van de ene kant van Skåne naar de andere kant. Tijdens je vakantie kun je dus gemakkelijk verschillende campings bezoeken. Alle campings liggen op een korte afstand tot de nationale parken, dichtbij schilderachtige dorpjes, meren en mooie stranden om de hoek. Zoek op camping.se voor een overzicht van alle campings en vakantiehuisjes in Skåne. Of bekijk onze top 10.

Fantastische selectie vakantiehuisjes

Je wilt toch dichtbij de natuur overnachten, maar je hebt geen caravan, camper of tent? Skåne biedt een breed scala aan huisjes in diverse soorten, maten en prijsklassen. Als je houdt van vissen en kanoën, boek dan een stuga (huisje) langs de zuidelijke of oostelijke kust van Skåne. Ben je een liefhebber van de golfsport, dan is dat ook een geen enkel probleem. Je vindt veel campings direct in de buurt van de vele golfbanen die Skåne rijk is.

Kampeerplekken in Zuid-Zweden

Meer zin in een strandvakantie? Huur dan een huisje bij een van de witte zandstranden aan de west-, zuid- en oostkust. Helsingborg, Båstad of Malmö zijn top. En, wat dacht je van het 2.5 km lange strand Ribersborgs in het hartje van Malmö?

Houd je meer van wandelen, reis dan naar midden-Skåne. Söderåsens National Park is heuvelachtig, terwijl het natuurgebied Fulltofta bij het Ringsjön (Ringmeer) vlakker is en geschikt is voor kinderen. Hier zijn prachtige kampeermogelijkheden. Probeer het zelf een keer uit, Skåne is niet voor niets een van Zwedens meest populaire vakantiebestemmingen!

Comfort op de camping

Kook lekker je eigen vakantiemaaltje in je Zweedse stuga of voor de tent. Barbecueën bij tent of caravan is toegestaan. Op Zweedse campings kan je ook gebruik maken van een centrale keuken, die voorzien is van een aantal elektrische kooktoestellen, oven en magnetron. Natuurlijk is er gelegenheid om af te wassen. Bij de keuken is vaak een overblijfruimte (opholdstue) met tafels, stoelen en een TV. Het is misschien gezellig om van deze ruimte gebruik te maken om je maaltijd te nuttigen, en zo in contact te komen met kampeerders van diverse nationaliteiten bij jou op de camping.