Visit Sweden

Zweden's officiële reis- en toerismewebsite

Outdoor cooking
Foto: Tina Stafrén/imagebank.sweden.se

Accommodatie

Kamperen in Småland

In Småland vind je een grote variatie aan campings. Småland is een gevarieerde regio die erg populair is bij gezinnen met kinderen. Veel campings zijn dus ook uitgerust met ruime gezinshuisjes.

Kamperen is vrijheid! En dat is precies wat je overal in Zweden proeft als je de natuur in trekt. Of je nu met de caravan, camper of een simpel tentje gaat, er is altijd wel een fijne plek waar je kunt genieten van de ruimte.  

Kamperen bij het water

Veel campings hebben fietsen, kano’s en roeiboten te huur. Mocht je met een eigen boot naar Småland gaan, de campings aan de grote meren beschikken vaak over een bootinlaat en aanlegsteiger. Voor de kinderen is er altijd een speelplaats op de camping en een afgescheiden deel in het meer waar kinderen kunnen zwemmen.

Comfort op iedere camping

Hoe lekker is het om je eigen vakantiemaaltje te bereiden in je Zweedse stuga of voor de tent? Barbecueën bij tent of caravan is toegestaan. Op Zweedse campings kan je ook gebruik maken van een centrale keuken, die voorzien is van een aantal elektrische kooktoestellen, oven en magnetron. Natuurlijk is er gelegenheid om af te wassen. Bij de keuken is vaak een overblijfruimte (opholdstue) met tafels, stoelen en een TV. Het is misschien gezellig om van deze ruimte gebruik te maken om je maaltijd te nuttigen, en zo in contact te komen met kampeerders van diverse nationaliteiten bij jou op de camping.