Zweden's officiële reis- en toerismewebsite

Camping, Kristinehamn, Värmland
Foto: Clive Tompsett/imagebank.sweden.se

Accommodatie

Kamperen

Kamperen betekent vrijheid! Erop uit met de tent, caravan of camper in een land als Zweden is dubbele vrijheid. Je kunt je plekje namelijk vrijuit kiezen. Of kies voor wat meer comfort op de vele campings.

Ga kamperen in Zweden, bij uitstek de beste manier om echt van de Zweedse natuur te genieten. Dat kan heel makkelijk op een plekje naar keuze, want Zweden kent het unieke allemansrecht. Maar er is ook een enorm aanbod van campings.

Op de camping

Er zijn vele honderden campings in Zweden. Daarvan zijn er zo'n 450 bij de Zweedse campingbond SCR aangesloten. SCR heeft gezamenlijk meer dan 75000 kampeer plekken en 9000 stugas (Zweedse hutten) in haar aanbod.

Outdoor cookingTina Stafrén/imagebank.sweden.seOutdoor cooking.

Veel campings in Zweden zijn het hele jaar geopend. Het aanbod van vakantiehuisjes varieert van eenvoudige trekkershutten of stuga’s tot aan volledig ingerichte en comfortabele bungalows. Een aantal campings biedt ook onderdak aan in een jeugdherberg.

Camping Key Europe

Voor een verblijf op een Zweedse camping die aangesloten is bij SCR, heb je een lidmaatschapskaart van Camping Key Europe nodig. Camping Key Europe is aan te schaffen op www.camping.se of een bij een aangesloten campingplaats van SCR, voor 150 SEK (ongeveer 15 euro). De kaart is het hele jaar geldig en met de Camping Key Europe kun je sneller in- en uitchecken. Bovendien profiteer je van een groot aantal speciale aanbiedingen, waaronder korting op sommige ferry overtochten naar Zweden. 

Andere kampeerkaarten

ANWB verkoopt ook de Camping Key Europe. Ben je in het bezit van de CampingCard ACSI dan profiteer je nu ook in Zweden van kortingen in het laagseizoen. Je betaalt dan nooit meer dan € 15,- voor een overnachting bij die campings die aangesloten zijn bij ACSI. Je kunt deze campingcard aanvragen via de website van ACSI. Met een ANWB of ACSI-kaart ben je welkom op de campings die aangesloten zijn bij Husvagn & Camping.