Visit Sweden

Zweden's officiële reis- en toerismewebsite

Norra Sytertoppen, Hemavan
Foto: Sam Hedman

Bestemming

De zomer in Lapland

Denk je bij Lapland aan het noorderlicht, dikke lagen sneeuw en donkere dagen? Think again! Want dít is Lapland in de zomer. En dat zomerse Lapland is ook méér dan de moeite waard. Dus op naar de regio Västerbotten en Swedish Lapland.

Ontdek de zomer in Lapland

Avontuur voor globetrotters gegarandeerd. Welkom in het Zweedse deel van Lapland! Deze droombestemming is niet alleen in de winter een unieke plek, maar ook zeker in de zomermaanden. Deze spectaculaire regio bestaat onder meer uit de regio Västerbotten met de bestemmingen  Visit Umeå, Visit Skellefteå, Visit Vindelfjällen, Gold of Lapland, Destination South Lapland en Hemavan Tärnaby en de regio Swedish Lapland met de bestemmingen Skellefteå, Sorsele, Ammarnäs, Arjeplog, Jokkmokk, Piteå.  Geniet van de ruige nationale parken, het outdoorleven en de eindeloze dagen dankzij het middernachtlicht. Je reis naar Lapland start hier.

i
Foto: Pontus Holmgård
Fietsen in de bergen bij Sorsele
Foto: Pontus Holmgård
Deze campagne is een samenwerking tussen de projecten Destination Capacity Building in Swedish Lapland en AC hållbar export in Västerbotten. Het project wordt gefinancierd door het EU Structuurfonds, de regio Norrbotten en de regio Västerbotten.