Visit Sweden

Zweden's officiële reis- en toerismewebsite

Der Natur in Skåne nahe sein
Foto: Mikael Tannus

Bestemming

Ontdek Skåne: plezier voor de hele familie

Dankzij z'n compacte grootte en veelheid aan activiteiten is Skåne in Zuid-Zweden een populair reisdoel voor veel gezinnen. We delen de leukste familietips voor dit zuidelijkste stukje Zweden.

De uitgestrekte natuur, de eindeloze witte zandstranden, spannende bezienswaardigheden, pittoreske plaatsjes, attractieparken, de stad Malmö en de grootste dierentuin met noordse dieren ter wereld; je vindt het allemaal in de regio Skåne. We lichten er een paar hoogtepunten uit voor gezinnen met kinderen:

1. Skånes Djurpark

De grootste dierentuin uit de regio is Skånes Djurpark in Höö. Hier vind je een uitgebreid aanbod aan wilde en tamme dieren uit de noordelijke landen. Zonder probleem kun je hier een dag doorbrengen om alle diersoorten te leren kennen of lekker te spelen op de vele speelplekken. Bekijk de IKEA FAMILY aanbieding voor een wildernis overnachting.

2. Tosselilla Sommarland 

Tosselilla Sommarland is het grootste attractiepark van Skåne met heel veel aanbod. En neem daarbij je zwemspullen mee. In het waterpark kun je onbeperkt zwemmen, glijden en spetteren. In het Tarzanbos gaat het er ruiger aan toe: hier moet je hindernissen en obstakels overbruggen. Ideaal uitstapje voor de hele familie.

3. Wanås 

Wie het park van Wanås Konst binnenstapt, stapt een andere wereld in. Hier ontmoet natuur kunst en andersom. In het sprookjesachtige landschap wandel je rond tussen bijzondere kunstobjecten. Achter iedere hoek wacht een nieuwe verrassing.

4. Slot Sofiero

Sofiero is voor een kinderen een droom. In de tuinen van Sofiero is een speciaal ingerichte speelplek, waar kinderen naar hartelust kunnen spelen. Maar dan moet je 'm wel eerst vinden! Een spannende ontdekkingstocht dus, waar je jezelf even een kleine ridder of prinses waant.