Visit Sweden

Zweden's officiële reis- en toerismewebsite

Relaxing in the countryside, Korrö, Småland
Foto: Alexander Hall/imagebank.sweden.se

Bestemming

Ontdek Småland: welkom in het landschap van Astrid Lindgren

Welkom in het landschap van Astrid Lindgren. Småland is een van de grootste provincies van Zweden en favoriet bij heel veel gezinnen. En ook bij de Zweden zelf! Beklim het heuvellandschap en maak pittige hikes of trek diep de bossen in. Ontdek de wereld onder water en ga duiken, zwemmen of pak een boot om de prachtige archipel te verkennen.

Ook voor cultuur en design liefhebbers is Småland dé plek! Deze regio is de bakermat van het glas- en meubeldesign. De thuisbasis van Astrid Lindgren en haar beroemdste boekfiguur Pippi Langkous is een ideale vakantiebestemming voor gezinnen. Het landschap ontvouwt zich als een Scandinavisch smörgåsbord van uitgestrekte bossen tot aan de lange kustlijn met het prachtige eiland Öland voor de deur.

MooseDe beroemdste bewoners van Småland, na Pippi, zijn toch wel deze prachtige elanden Foto: Alexander Hall/imagebank.sweden.se

Ben je een absolute liefhebber van natuur en de frisse buitenlucht? Dan is Småland de bestemming voor jou. Hier vind je zoveel variatie in het landschap dat vervelen geen optie is: verken het land te voet, te paard, op de fiets of vanaf het water. De diverse wandel-, fiets- en kajakroutes slingeren zich een weg door het landschap van deze leuke Zuid-Zweedse regio.

Staat het zuidelijke Småland op je vakantieprogramma? Dan wil je natuurlijk niks overslaan! Bezoek Pippi, de elanden of vergaap je aan de verscheidenheid aan natuur. Van prachtige nationale parken vol eilanden, meren en groene bossen tot aan de avontuurlijke archipel aan de oostkust. Dit is Småland! We hebben de tien grootste hoogtepunten voor je op een rij gezet.