Visit Sweden

Zweden's officiële reis- en toerismewebsite

Bike to the picnic spot in West Sweden
Foto: Roger Borgelid

Bestemming

Ontdek West-Zweden en Göteborg: stad, natuur en cultuur

Met Göteborg als entree heeft de Zweedse regio West-Zweden het goed voor elkaar: de prachtige havenstad als visitekaartje met daarachter de veelheid aan natuur, activiteiten en cultuur. Welkom aan de prachtige Zweedse westkust!

De stad Göteborg is de toegangspoort tot drie unieke regio's in dit westelijke deel van Zweden: Bohuslän, Dalsland en Västergötland. Bohuslän springt het meest in het oog met haar onbeschrijfelijke kust die ligt bezaaid met duizenden eilanden. Op een uurtje rijden van Göteborg trek je het merengebied van Zweden in: Dalsland. Ook dit bos- en waterrijke gedeelte van Zweden verken je het beste per boot. De regio Västergötland biedt je op cultureel vlak veel met diverse historische bezienswaardigheden waar het prachtige Läckö slot ongetwijfeld een hoogtepunt is.

De wereldberoemde scherenkusten in West-Zweden met z'n duizenden eilanden in alle soorten en maten. Probeer hier maar eens niet verliefd op te worden. Hier ontdek je Zweden het beste vanaf het water. In een kano, zeilboot of op je eigen onbewoonde privé-eilandje waar je je laat opwarmen door de zon op de gladde granieten rotsen. De westkust van Zweden ligt bezaaid met idyllische kustplaatsjes waar je na een dag zwemmen, varen en uitwaaien neerstrijkt op een van de vele terrasjes voor het heerlijke seafood. 

Guest marinaDe beroemde westkust met de Kostereilanden in Zweden zijn goed per boot te ontdekken Foto: Fredrik Broman/imagebank.sweden.se

Met de hoeveelheid natuur die West-Zweden te bieden heeft, is er ook genoeg te doen. Of je nu van een relaxte vakantie houdt of ook graag actief bent, deze regio heeft veel diversiteit te bieden: van heerlijke wellness mogelijkheden, musea en kastelen tot het échte werk. Stap in een kano voor een tocht in de archipel of op de vele meren en kanalen in Dalsland en Västra Götland. Ga paardrijden, hiken, fietsen, op seafood safari of gooi je hengel uit.