Zweden's officiële reis- en toerismewebsite

Evening swim, Västra hamnen
Foto: Werner Nystrand/Folio/imagebank.sweden.se

Reistips

Op naar de zomer

De Zweedse zomer ligt aan je voeten dit jaar. Aan je blote voeten het liefst. Bungel met je voetjes uit de hangmat, ren door het gras en plons in je eigen meertje. Je Zweedse zomervakantie start hier! Wij nemen je mee op een kleine selectie bestemmingen die favoriet zijn in Zuid- en Midden-Zweden. En wij weten wel waarom...
Op naar het zuiden van Zweden

Het zuiden van Zweden ligt het dichtste bij. Maak een roadtrip door de twee zuidelijkste regio's Skåne en Småland. En daar valt al genoeg te beleven: verken de uitgestrekte witte strandstranden in het zuiden, ga eilandhoppen in de archipel aan de oostkust of  stap op de fiets of in de kajak voor wat meer actie. Maak een roadtrip door Skåne en Småland en langs de Zweedse zuidkust, ook wel de Zweedse Riviera genoemd. En heb je meer tijd? Rijd dan iets noorderlijker richting de regio Dalarna, de regio van de rode huisjes, bergen en stoere outdooractiviteiten.

Kullaberg, Skåne
Foto: Johan Hammar/skane.com
De beste tips voor het hele gezin

Van Vikingdorp en Pippipark tot zipline en aai-een-rendier; er is voor elke leeftijd genoeg te beleven in Zweden. En dus gaat de achterbank van je auto zich ook prima vermaken tijdens de zomervakantie. Neem je kids mee op een outdooravontuur in de bossen, verken het land per kajak en kampeer op een onbewoond eiland. Of vind je rode huisje op een van de vele campings en laat je familie kennis maken met de eland, de Zweedse balletjes en de grootste speeltuin van het land: de eindeloze natuur.

Foto: Lena Granefelt/imagebank.sweden.se