Visit Sweden

Zweden's officiële reis- en toerismewebsite

National Park, Åsnen National Park, Småland
Foto: Alexander Hall/imagebank.sweden.se

Reistips

Alles over de zomervakantie 2020

Ben jij al bezig met je zomervakantie 2020? Sta jij straks ook oog in oog met deze Koning van het Woud? Het kan in de rijke Zweedse natuur! Maak er een actieve vakantie van: ga raften, kajakken, hiken of kamperen op een onbewoond eiland. Bungel met je voetjes uit de hangmat, ren door het gras en plons in je eigen meertje. Je Zweedse zomervakantie start hier! Wij nemen je mee op een kleine selectie bestemmingen die favoriet zijn in Zuid- en Midden-Zweden. En wij laten je zien waarom...

Voor vragen over het Corona-virus (COVID-19) in combinatie met een reis naar Zweden, verwijzen we je naar deze pagina.

Op naar het zuiden van Zweden

Het zuiden van Zweden ligt het dichtste bij. Maak een roadtrip door de twee zuidelijkste regio's Skåne en Småland. En daar valt al genoeg te beleven: verken de uitgestrekte witte strandstranden in het zuiden, ga eilandhoppen in de archipel aan de oostkust of  stap op de fiets of in de kajak voor wat meer actie. Maak een roadtrip door Skåne en Småland en langs de Zweedse zuidkust, ook wel de Zweedse Riviera genoemd. En heb je meer tijd? Rijd dan iets noorderlijker via de prachtige kustlijn van West-Zweden richting de regio's Värmland en Dalarna, de regio van de rode huisjes, bergen en stoere outdooractiviteiten.

i
Foto: Johan Willner/imagebank.sweden.se
In Sweden summer is short but sweet. Children have their summer holiday from the beginning of June to the end of August and many Swedish families spend at least part of their summer holiday in the countryside, visiting family or just hanging out.
Rönnäs, Dalarna |
Foto: Johan Willner/imagebank.sweden.se

Meet the moose!

Van Vikingdorp en Pippipark tot zipline en aai-een-rendier; er is voor elke leeftijd genoeg te beleven in Zweden. En dus gaat de achterbank van je auto zich ook prima vermaken tijdens de zomervakantie. Neem je kids mee op een outdooravontuur in de bossen, verken het land per kajak en kampeer op een onbewoond eiland. Of vind je rode huisje op een van de vele campings en laat je familie kennis maken met de eland, de Zweedse balletjes en de grootste speeltuin van het land: de eindeloze natuur.

i
Foto: Lena Granefelt/imagebank.sweden.se
In Zweden voelt ieder kind zich een Pippi.
Foto: Lena Granefelt/imagebank.sweden.se