Visit Sweden

Zweden's officiële reis- en toerismewebsite

Running in Orsa Grönklitt, Dalarna
Foto: Grönklittgruppen Grönklittsgruppen

Bestemming

Orsa Grönklitt in de zomer

In hartje Dalarna vind je het compacte en gezellige vakantiedorp Orsa Grönklitt. Zowel in de winter als in de zomer een populaire vakantiebestemming voor gezinnen. Gezinnen die van een beetje actie houden tijdens hun vakantie, want inderdaad... er valt hier genoeg te doen!

Orsa Grönklitt in de zomermaanden

Zijn de besneeuwde wintermaanden in Orsa Grönklitt zeer zeker de moeite waard voor een bezoek, in de zomer draait alles om de eindeloze groene natuur! Orsa Grönklitt is een overzichtelijk stugadorp waar de rode huisjes en vakantiewoningen verspreid liggen in de uitgestrekte bossen en heuvels. Ideaal als je vanuit je huisje rechtstreeks het bos in wil stappen. Actieve vakantie of lekker luieren? Het kan hier. Neem een duik in een van de vele meren, trek een baantje in het zwembad of ga erop uit met je mountainbike, kano of hengel.

i
Foto: Grönklittsgruppen
Family fun at Orsa strand in Dalarna.
Foto: Grönklittsgruppen

De omgeving van Orsa Grönklitt

Wie Zweden zegt, zegt rode huisjes, elanden, krakendvers knäckebröd en een flink portie eindeloze natuur. Je vindt al deze ingrediënten in de regio Dalarna in Midden-Zweden. Orsa Grönklitt ligt op 400 meter hoogte aan het uitgestrekt Orsasjön, het meer van Orsa. Dit meer loopt min of meer over in het nog grotere Siljan meer, waar je de gezellige plaatsjes Mora en Rättvik vindt. En natuurlijk ga niet naar huis zonder de enige echte souvenir uit deze regio: het wereldberoemde Dalarna paard.

i
Foto: Grönklittsgruppen
Orsa Camping is also called the 'riviera of Dalarna' as it is beautifully located by the sea and mountains.
Foto: Grönklittsgruppen