Visit Sweden

Zweden's officiële reis- en toerismewebsite

Snowmobiles in Orsa Grönklitt
Foto: Grönklittsgruppen

Bestemming

Orsa Grönklitt in de winter

Orsa Grönklitt is een populaire familiebestemming in zowel de zomer als de winter. In hart van de provincie Dalarna vind je deze fijne vakantieplek. Bekend van de wereldberoemde langlauftocht Vasaloppet, het Siljan meer en vooral van het roofdierenpark Orsa Rovdjurspark. Tijd om even kennis te maken:

Winters Orsa Grönklitt in vogelvlucht

Hoogte: 410- 560 meter - 23 afdalingen - 14 liften - Skicaroussel - Sneeuwkanonnen - 100 km langlauf loipes - Alpine skischool met lessen (groep en privé) vanaf 3 jaar) - Langlaufschool met groeps- en privélessen - Snowboarden - Kinderclub - Hondensledetochten - IJsvissen - Sauna en spa - Sneeuwscooter safari - Diverse horecagelegenheden - Afstand vanaf Göteborg: 500 km - Afstand vanaf Oslo: 370 km.

i
Foto: Orsa Grönklitt
Enjoy wintertime in Orsa Grönklitt in Dalarna
Foto: Orsa Grönklitt

Verblijf naast de beren

Iedereen is wel ’ns in een dierentuin geweest, maar Orsa Roofdierenpark is niet vergelijkbaar met welke dierentuin dan ook. Hier beleef je een deel van de grootste roofdieren van het noordelijk halfrond van heel dichtbij. Het park ligt direct aan de hellingen van Orsa Grönklitt en is met 325.000 vierkante meter het grootste park van Europa. Je kunt hier enkele van de meest bedreigde roofdieren ter wereld zien, waaronder bruine beren, wolven, lynxen en ijsberen. Allemaal in hun natuurlijke en grote behuizingen. Een unieke beleving!

i
Foto: Orsa Grönklitt
Orsa Grönklitt in winter time
Foto: Orsa Grönklitt