Visit Sweden

Zweden's officiële reis- en toerismewebsite

Gesubsidieerd door
Bicycle trip in Dalarna
Foto: Per Eriksson/Visit Dalarna

Accommodatie

Overnachten in Dalarna

Dalarna in Midden-Zweden heeft een groot aanbod aan accommodatie. Van prachtig gelegen campings, vakantieparken met rode vakantiehuisjes midden in de natuur tot aan luxe en comfortabele familiehotels, B&B's en jeugdherbergen. En wil je eens een keer wat anders dan anders? Ook daar kun je in Dalarna voor terecht. Wij zetten een aantal overnachtingstips op een rij. Enne... slaap lekker!

Green Hotel in Tällberg

Een echte klassieker onder de hotels. Het originele Green Hotel werd in 1917 gebouwd en veel van de kamers bieden een prachtig uitzicht over het Siljan meer.

Exterior of Green Hotel in the summer, DalarnaGreen Hotel in Tällberg, Dalarna Foto: Green Hotel

Solgårdskrogen

Liever overnachten in een landelijke omgeving? Dat kan bij Solgårdskrogen in Nittsjö. Je kunt hier niet alleen heerlijk slapen, maar ga vooraf vooral ook uitgebreid genieten van de heerlijke keuken die dit hotel heeft.

Smidgården in Fryksås

Relaxen in boerderijsferen doe je in Smidgården in Fryksås, waar je een prachtig uitzicht hebt over het Orsameer en de naastgelegen bergen.

Women by the pool at Smidgården, DalarnaRelaxen bij Smidgården in Dalarna Foto: Visit Dalarna

Falu Fängelse

Overnachten in een gevangenis. Ja, je leest het goed. Dat kan in deze bijzondere accommodatie in Falun. De gevangenis dateert uit 1842 en werd in 2000 omgebouwd tot hostel. Je vindt er ook een restaurant en museum.

Overnacht in het nationale park Fulufjället

Na een dag hiken, vissen of klimmen in het nationale park Fulufjället is niks zo fijn als een warm bed. Rösjöstugorna heeft 6 cabins staan in het park met 36 bedden in totaal.

Slapen naast de Falun Mijn

Overnachten met een historisch tintje, dat kan in Falun. Je slaapt in Gruvortens B&B direct naast de kuil van de beroemde kopermijn. 

Boerderij Hedgården

Slapen op de boerderij Hedgården betekent overnachten in landelijke stijl. De oude boerderij is prachtig gerenoveerd en telt 5 comfortabele kamers.

In een tipi tent

Voor de outdoor liefhebbers: dit is pas bijzonder kamperen. Na een actief dagje railfietsen kun je blijven slapen in de tipi tent. En je verblijf wordt helemaal compleet met de bijbehorende maaltijd van worstjes van de barbecue.

Slaap in een oud treinstation

Deze B&B in Orsa is gehuisd in het oude station van Orsa. En dus slaap je met een wel heel bijzonder uitzicht: direct op de treinrails. Er zijn drie nieuw ingerichte kamers beschikbaar.

Wil je meer tips voor leuke overnachtingsplekken in de regio Dalarna? Ga naar de site van Visit Dalarna.