Visit Sweden

Zweden's officiële reis- en toerismewebsite

Typical Bohuslän landscape, with cliffs, fields, a few country houses, and the ocean.
Idyllic coastline, Bohuslän
Foto: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se

Reistips

Reizen naar Zweden

Hoe kom je in Zweden? Reizen naar Zweden is veel gemakkelijker en goedkoper geworden in de afgelopen jaren. En het is niet zo ver weg als het lijkt! Het zuiden van Zweden bereik je in één dag met de auto. Zweden is dus dichterbij dan Zuid-Frankrijk of Italië....

Via de Öresundbrug

Sinds de opening van de Öresundbrug op 1 juli 2000 is de reis met eigen auto of camper van Nederland naar Zweden veel gemakkelijker geworden. De 16 kilometer lange brug en tunnel verbindt de hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen, met Malmö in Zweden. De brug bestaat uit een spoorlijn met daarboven een autoweg. 

Met de auto naar Zweden

Je rijdt via de brug naar Malmö naar Zweden of je kiest voor een van de verschillende ferryverbindingen van Stena Line, TT-Line en Scandlines. De afstand Utrecht - Zuid-Zweden is ongeveer 800 km (via de veerverbinding Puttgarden - Rödby en Öresundsbrug). Lees hier alles over de verschillende autoroutes.

Vliegen naar Zweden 

Met het vliegtuig naar Zweden kan natuurlijk ook. Er zijn meerdere luchtvaartmaatschappijen, zoals SAS en KLM die dagelijks naar Stockholm, Göteborg en Kopenhagen vliegen. Via Kopenhagen is een goede manier om snel en gemakkelijk het zuiden van Zweden te bereiken. Vanaf Kopenhagen Airport ben je per trein binnen 22 minuten in Malmö. 

Met trein naar Zweden

Voor wie genoeg tijd heeft en graag comfortabel reist, is de trein een goed alternatief. Je kunt gemakkelijk opstappen op diverse stations in Nederland en België. Bovendien zijn er speciale goedkopere ticketaanbiedingen tijdens de vakantieperiodes. Met ICE International en/of Intercity Berlijn reis je via Hamburg naar Kopenhagen en door naar Malmö .Meer informatie vind je bij NS International of Deutsche Bahn.

Met de bus naar Zweden

Een busreis is de goedkoopste manier om naar Zweden te reizen. Meerdere keren per week is er een directe busverbinding vanuit verschillende opstapplaatsen in Nederland en België. Voor meer informatie:

Eurolines Nederland: tel: +31-20-560 87 88

Eurolines  België: tel: +32-2-274 13 50


Reizen naar Zweden

Lees meer