Skip to main content
Onze andere websites:
Kitesurfing in Öland
Kitesurfing in Öland.
Foto credit: Öland Kitesurfers

Kitesurfen op Öland

Goede wind, niet te diep water en een eindeloze kustlijn. Dé perfecte ingrediënten voor wat actie in je vakantie. Öland heeft het allemaal! Niet zo gek dat er van heinde en verre kitesurfers naar dit eiland komen.

Kitesurfen is een razend populaire activiteit op Öland. De omstandigheden liegen er niet om. Er zijn weinig windstille dagen op het eiland en de beroemde zeewind doet dus bijna dagelijks z’n werk. Dankzij de smalle zeestraat tussen Öland en het vasteland ontstaat er een trechtereffect waar de wind met extra kracht doorheen blaast. Precies waar kitesurfers vanuit heel Europa naar op zoek zijn: de perfecte wind om het water bij op te gaan.

De wateren rondom Öland zijn over het algemeen erg ondiep, waardoor de golven niet erg hoog zijn. De fijne zandbodem is zelfs honderden meters uit de kust nog te zien en het water heeft daardoor doorgaans een hogere temperatuur. Tel daar de vele zonuren bij om en de kitesurf droom is compleet.

Ben je een geoefend kitesurfer, dan kun je hier je hart ophalen op de diverse kitesurf spots op het eiland. Maar ook als je het graag een keer zou proberen, zijn er diverse mogelijkheden. Het Öland Kitecenter ligt bij Haga Park aan het Kalmarstrand. Hier kun je een kite uitrusting huren en onder professionele begeleiding het water op.

Kitesurfing in Öland
Kitesurfing op Öland Photo: Öland Kitesurfers