Visit Sweden

Zweden's officiële reis- en toerismewebsite

Accommodatie

Vakantiehuisjes in Zweden

CottageFallback
Foto: Visit Sweden / Helifilm

Op en top Zweeds: overnachten in een stuga, de typische houten vakantiehuisjes. Meestal rood van kleur. Je vindt ze in alle soorten en maten: van eenvoudig tot volledig luxe uitgevoerd. En vrijwel altijd midden in de natuur.

Vier je vakantie in je eigen vakantiehuisje in Zweden en verken op je gemak de nabije omgeving. In Zweden kun je overal een vakantiehuisje (stuga) huren: in een vakantiepark of op een camping, maar ook via een particulier.

Vakantiehuisje huren van een particulier

Veel Zweden uit de grote steden bezitten een vakantiehuisje in de vrije natuur. Een vakantiehuisje als privé bezit is de normaalste zaak van de wereld voor veel Zweden. Voor veel Zweden is dit ideaal om in de zomer het stadsleven te ontvluchten en om in de winter volop van de sneeuw te kunnen genieten. Ook voor de toerist zijn veel van dit soort houten huisje beschikbaar. Diverse Zweden bieden hun vakantiehuisje te huur aan. Je kunt kiezen voor een huisje hoog boven op een berg in het noorden van Zweden of voor een huisje ergens in het zuiden aan het strand van de langgerekte, rotsachtige scherenkust. Huur je huisje via diverse zomerhuisjes websites of via AIR BNB.

Summer in the countryAlthough a majority of Swedes live in urban centres, many people still prefer the countryside, either for permanent living or for the family summer house. Foto: Ulf Lundin/imagebank.sweden.se

Vakantiepark

Daarnaast kun je terecht in de zogenaamde stugby´s (letterlijk vertaald huisjesdorpen), oftewel vakantiehuisjes in parken, waar meerdere huisjes bijeen staan. Gedurende de zomer worden in die vakantieparken vaak activiteiten georganiseerd voor diverse doelgroepen zoals families met kinderen en jongeren. 

Op de camping

Of huur een vakantiehuisje op een Zweedse camping en profiteer van de aanwezige faciliteiten zoals het zwembad of georganiseerde activiteiten in de natuur. 

Je kunt een vakantiehuisje huren in de buurt van diverse attracties, bijvoorbeeld bij Astrid Lindgrens Wereld, maar een huisje ver weg van de beschaving kan ook. Aan jou de keus. Geniet in je eigen vakantiehuisje Zweden!

Op naar je Zweedse zomerhuisje!

Geen Zweedse zomer zonder een echt rood zomerhuisje: de stuga. Er staan er duizenden op je te wachten door heel Zweden. We geven je een kleine toer, ga je mee?

Start de belevenis

Lees meer