Visit Sweden

Zweden's officiële reis- en toerismewebsite

Family enjoying the views from Hovfjället, Värmland
Foto: Øivind Lund/Visit Värmland

Bestemming

Värmland in de zomer

Värmland nodigt je uit. Niet alleen om er heerlijk je vakantie te komen vieren en te ontspannen met je familie. Maar vooral om Värmland écht mee te maken: de cultuur, de mensen, de natuur en de vracht aan activiteiten. Want deze regio heeft alles in zich om jouw favoriete vakantieregio te worden. Ontdek je mee?

Hallo groene regio!

Staat jouw vakantiemodus bij voorkeur op natuur, relaxen én actief? Dan gaat Värmland in de smaak vallen. Dit bosrijke gebied staat bol van de activiteiten en ja... die hebben bijna allemaal met de veelheid aan natuur te maken. Vanuit je vakantiehuisje sta je in een paar stappen in het groen en dat betekent eindeloze mogelijkheden om te wandelen, fietsen, kajakken, zeilen, raften, paardrijden of vissen. De regio Värmland ligt in het oosten van Zweden, tegen de grens met Noorwegen. Of je nu met de auto of vliegtuig naar dit deel van Zweden afreist, Värmland is gemakkelijk bereikbaar vanuit de grote steden Stockholm en Göteborg. 

i
Foto: Linn Malmen/Visit Värmland
Swimming from the cliffs in Skutis, Värmland.
Foto: Linn Malmen/Visit Värmland

Wildernis met net dat beetje extra

Zweden zou geen Zweden zijn als de natuur nét dat beetje extra brengt. En al dat moois is in Värmland mooi gecombineerd: groene bossen, duizenden meren, uitgestrekte heuvels en veel wildlife. Okee, de meeste dieren leven diep in de bossen, dus tegenkomen in het wild zul je ze zeldzaam. Maar mocht je toch oog in oog willen staan met een eland, dan zijn daar ook genoeg mogelijkheden voor. Bezoek een van de elandenparken, ga op beversafari of boek een avontuurlijke excursie met een ranger in de bossen. En als je écht geluk hebt, dan spot je een van de beroemdste inwoners van Värmland: de zeldzame witte eland... Bekijk onze 10 leukste 'to-do's' in de regio Värmland.

i
Foto: Anders Tedeholm/imagebank.sweden.se
There are approximately 350,000 moose in Sweden but only a very few number of white moose. The whiteness is not a form of albinism but a form of genetic variation. White moose have brown eyes and are accepted as equals by their brown counterparts. Most white moose in Sweden can be found in the west of Sweden, for example in the provinces Värmland and Bohuslän.
Arvika, Värmland |
Foto: Anders Tedeholm/imagebank.sweden.se