Visit Sweden

Zweden's officiële reis- en toerismewebsite

Midsummer celebration
Foto: Anna Hållams/imagebank.sweden.se

Zweeds Icoon

Vier Midsommar LIVE

Geen Zweedse traditie is zo bekend als 'Midsommar' (midzomer). Ieder jaar in juni vieren de Zweden massaal de start van de zomer met hun familie en vrienden. Er wordt vaak groots uitgepakt met een meiboom, feestelijk gedekte tafels, prachtige bloemenkransen en natuurlijk het welbekende glaasje aquavit. Dat smeert de keel en dat zingt dus des te beter. Want ja, ook zingen en dansen is onlosmakelijk verbonden met Midzomer. Dit jaar organiseert Visit Sweden het Midsommar feest via Facebook, vier je het mee?

Vier Midzomer live mee via Facebook dit jaar!

Op vrijdag 19 juni 2020 kun je een van onze meest geliefde tradities beleven via onze Facebook livestream. Doe mee aan klassieke midzomeractiviteiten zoals het maken van bloemenkransen, het zingen aan tafel met 'sill' en 'snaps' en kijk naar traditionele dansen rond de midzomerpaal (meiboom), en nog veel meer. En ja, je volgt alle midzomer-tradities vanuit alle uithoeken in Zweden. Gewoon live via de Facebookpagina van Visit Sweden.. Volg ons op Facebook, meld je aan voor ons Facebook event en we nemen je mee om dit jaar een echte "Midsommar" mee te vieren. Volg Visit Sweden op Facebook.

i
Foto: Carolina Romare/imagebank.sweden.se
Zweden zijn gek op aardbeien en die kunnen behalve in een aardbeientaart, natuurlijk ook prima uit het vuistje gesnoept worden.
Tingaröd, Skivarp |
Foto: Carolina Romare/imagebank.sweden.se