Visit Sweden

Zweden's officiële reis- en toerismewebsite

Gamla Linköping Open-Air Museum
Foto: Frilufsmuseet Gamla Linköping

Bestemming

Vlieg rechtstreeks naar Linköping

Kijk, dat is nou eens een stedentrip bestemming die op je lijstje mag. Binnen 1,5 uur sta je in verrassend Linköping. Vanuit Amsterdam vlieg je hier rechtstreeks heen met KLM. En behalve een leuke stad, is er reden genoeg om ook even buiten de stadsgrenzen te kijken. Want hier begint de eindeloze Zweedse natuur.

Vluchten naar Linköping

KLM vliegt meerdere keren per week vanuit Amsterdam in 1 uur en 45 minuten naar een van de kleinste KLM bestemmingen: Linköping. Er gaat een vlucht op vrijdagavond om 20.55 uur en op zondagavond om 17.55 uur weer terug. Dat maakt Linköping een ideale citytrip bestemming. 

De luchthaven van Linköping is niet groot en dat brengt zo z'n voordelen met zich mee: er is slechts één bagageband, er zijn nauwelijke wachtrijen en het inchecken is zo gebeurd. Ook de afstand van het vliegveld naar de stad is kort. Dus, vlieg je op vrijdagavond, dan zit je niet veel later aan een welverdiend drankje in het knusse centrum van de stad. Maar buiten de weekendvluchten gaan er op meerdere momenten per week vluchten van en naar Linköping.

Auto huren rondom Linköping

De stad Norrköping ligt op steenworp afstand van Linköping. In een half uurtje ben je met een auto in de zusterstad van Linköping. En die zusterstad is minstens zoveel de moeite waard. De regio Östergötland waar Linköping en Norrköping in liggen, staat bekend om de variatie in natuur. Want hier heb je alles: dichte bossen, uitgestrekte kanalen, meren en duizenden eilandjes langs de kust. Je kunt hier met een gerust hart een hele vakantie doorbrengen. Huur een auto om het gebied te verkennen of trek er met een camper, caravan of tent op uit om heerlijk te kamperen.

Lees alles over de hoogtepunten rondom Linköping en Norrköping.