Visit Sweden

Zweden's officiële reis- en toerismewebsite

Camping by the lake, Skåne
Foto: Apelöga/imagebank.sweden.se

Facts

Vuurverbod in Zweden

Het risico op brand in Zweden zal deze week vanwege de oplopende temperaturen en het uitblijven van regen, extreme niveaus bereiken. Neem alsjeblieft je verantwoordelijkheid en respecteer het vuurverbod! Lees de volgende aankondiging als je deze zomer een bezoek aan Zweden brengt.

Vanwege het huidige warme weer in Zweden is er een groter risico op bosbranden. Er is hierdoor een algemeen vuurverbod in Zweden. 

Let op het algemene vuurverbod in Zweden. Zelfs op kampvuurplaatsen is het op dit moment verboden om vuur te maken. De voorschriften worden toegepast door de regionale overheid (Länsstyrelsen), dus de regels variëren van plaats tot plaats. Sommige gebieden laten bijvoorbeeld barbecueën toe in beveiligde barbecues, andere gebieden hebben een volledig verbod. Als je een roker bent, gooi dan geen brandende sigaretten weg. Gebruik het telefoonnummer 112 alleen voor acuut gevaar en levensbedreigende situaties en niet voor algemene informatie. Lees de volgende informatie op krisinformation.se als je van plan bent om in de Zweedse natuur te blijven.

Ga voor actuele informatie in het Engels naar krisinformation.se waar je meer kunt lezen over de situatie in Zweden.