Visit Sweden

Zweden's officiële reis- en toerismewebsite

Lighthouse by the sea in Bohuslän, West Sweden
Foto: Jonas Ingman/West Sweden

Bestemming

Alles over West-Zweden

Welkom in West-Zweden

De stad Göteborg is de toegangspoort tot drie unieke regio's in dit westelijke deel van Zweden: Bohuslän, Dalsland en Västergötland. Bohuslän springt het meest in het oog met haar onbeschrijfelijke kust die ligt bezaaid met duizenden eilanden. Op een uurtje rijden van Göteborg trek je het merengebied van Zweden in: Dalsland. Ook dit bos- en waterrijke gedeelte van Zweden verken je het beste per boot. De regio Västergötland biedt je op cultureel vlak veel met diverse historische bezienswaardigheden waar het prachtige Läckö slot ongetwijfeld een hoogtepunt is.

Two kayaks make their way past islands of the Bohuslän coast as the sun sets.
i
Foto: Henrik Trygg/imagebank.sweden.se
Långeskär, Bohuslän |
Foto: Henrik Trygg/imagebank.sweden.se

Eilandhoppen langs de Bohuslänkust

Eilandhoppen langs de Bohuslänkust in West-Zweden is een makkie. Keuze zat. De tienduizenden kleine en grote eilandjes die als een hand confetti uitgestrooid liggen langs de kust, hebben één ding gemeen. Ze zijn stuk voor stuk adembenemend mooi: de gladde granieten rotsen, het kristalheldere water en de knusse vissersdorpjes in de natuurlijk gevormde baaien. Hier wil je nooit meer naar huis. Ontdek Bohuslän: peddelend vanuit een kajak, via een seafood safari of luierend op een rots langs de kust.

i
Foto: Henrik Trygg/imagebank.sweden.se
Dyngön is situated just 3 km outside Fjällbacka. The island housed both a pilot station and customs until the mid-1900’s. The station house is still there today.
Dyngön, Bohuslän |
Foto: Henrik Trygg/imagebank.sweden.se

De wildernis van Dalsland

Dalsland mag dan wel de kleinste provincie zijn van West-Zweden, het puilt uit tot over de regiogrenzen met een vracht aan natuur. Noteert u even: dichtbegroeide wouden en uitgestrekte bossen, een niet-te-tellen aantal meren in alle formaten, kristalheldere beekjes en o ja, een flink portie aan wildlife. Ideaal voor liefhebbers van kanoën, fietsen en wandelen. Welkom in de wildernis van Dalsland.

i
Foto: Roger Borgelid/vastsverige.com
Mountain biking in Dalsland, West Sweden
Foto: Roger Borgelid/vastsverige.com