Zweden's officiële reis- en toerismewebsite

Zipline, Småland
Foto: Destination Småland

Te doen

Zipline Little Rock Lake

Voor een echte stoere outdoor activiteit moet je in Småland zijn. Want hier kun je zweven tussen de boomtoppen aan de langste zipline van Noord-Europa.

Om de uitgestrekte bossen van Småland eens van een andere kant te leren kennen, kun je een vlucht nemen met de zipline van Little Rock Lake. Je zweeft, stevig verankerd uiteraard, door de boomtoppen en vliegt boven de bossen, stroompjes en meren. 

Langste zipline van Noord-Europa

Little Rock Lake is de langste zipline van Noord-Europa met een lengte van in totaal 2,5 kilometer. De zipline is onder verdeeld in 14 stations, 7 torens en platforms in de bomen. Op sommige punten zweef je wel 52 meter boven de grond, dus een beetje hoogtevrees is niet direct handig. Maar houd je wel van een kleine adrenaline kick, dan is dit zeker een aanrader. 

Zipline, SmålandZipline, Småland Foto: Daniel Breece/Destination Småland

Suis over de boomtoppen

Je kunt met een snelheid van maximaal 70 km/u over Småland heen suizen. Maar klinkt dat misschien als iets te snel, dan kies je een van de langzamere levels. Je kunt bij Little Rock Lake kiezen uit drie verschillende opties. De zwarte route van 1750 meter geeft zo'n drie uur vliegplezier. De kortere blauw/groene route is 1009 meter en duurt twee uur. En de langste route van 2426 meter duurt vier uur (met een groep van 8). Welke route je ook kiest, je krijgt uiteraard altijd professionele begeleiding mee.

Video: Sweden Zipline