Skip to main content

Betoverd door Zweden – een huiveringwekkende natuurervaring voor alle zintuigen

Betoverd door Zweden
De diepe bossen van Zweden hebben zowel schoonheid als rust, maar ook drama en mystiek. Daarom nodigen we reizigers uit om een huiveringwekkend verhaal te beleven - waarbij alle zintuigen worden gebruikt - door de mystieke delen van de Zweedse natuur binnen te stappen. Kom, laat je betoveren door de plaatsen en ervaar waar sprookjes, cultuur en natuur elkaar ontmoeten in heel Zweden.
Foto: Johan Wennerström/Visit Sweden
We nodigen je uit om de natuur van Zweden op een unieke manier te ervaren. De Zweedse natuur is altijd verweven geweest in de cultuur en speelt een grote rol in de Zweedse folklore. De internationaal erkende auteur John Ajvide Lindqvist heeft zich hierdoor laten inspireren en een aantal van onze mythische wezens tot leven gebracht in een spannend audioverhaal. Dit verhaal is nu te beluisteren via Spotify.
Betoverd door Zweden
Photo: Johan Wennerström/imagebank.sweden.se

Waar gaat het verhaal over?

Het korte audioverhaal genaamd Kiln is een avontuur voor al je zintuigen. Het is geschreven in de eerste persoon zodat je volledig in de voetsporen kunt treden van het hoofdpersonage terwijl je door het bos loopt. Het verhaal begint bij de ruïnes van een kiln, een oude aarden put waarin houtskool gemaakt werd. Maar al snel loop je verder en ontmoet je verschillende mythologische wezens. Tot slot word je betoverd door een 'huldra', een verleidelijke bosnimf.

Huldra
De verleidelijke 'huldra' staat bekend als vriendelijk voor houtskoolbranders, maar heeft ook een gevaarlijke kant. Ze wordt meestal afgebeeld als mooi, met een zorgvuldig verborgen staart.
Foto: Visit Sweden

Leer onze mythologische wezens kennen

Ongeveer 70% van het Zweedse landoppervlak bestaat uit bos. De natuur heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in onze Zweedse manier van leven. Zo leren we van jongs af aan om de krachten van de natuur te bewonderen, respecteren en zelfs te vrezen. Er wonen al eeuwenlang legendarische zielen in het donkere bos, zoals trollen, huldra en de 'nattmara' (nachtmerrie). Vandaag kom je erachter dat zij net zo aanwezig zijn in onze frisse boslucht als in de folkloristische verhalen!

Kun je niet wachten om meer te weten te komen over onze legendarische wezens? We vertellen je alles over een aantal van onze beruchtste wezens en hun eeuwenoude relatie met de Zweedse natuur.

Leer onze mythologische wezens kennen

Hoe kan ik het verhaal beluisteren?

Visit Sweden verwelkomt de wereld om de diepe bossen van Zweden te ervaren met een huiveringwekkend kort verhaal geschreven door John Ajvide Lindqvist. Stap in de mystieke delen van de Zweedse natuur terwijl je naar het korte verhaal luistert, en ervaar de schoonheid en rust die de Zweedse bossen bezitten.

Om deel te nemen aan dit spannende avontuur klik je op de knop "Luister naar het verhaal" om het verhaal vrij te spelen op Spotify.

Betoverd door Zweden
De diepe bossen van Zweden hebben zowel schoonheid als rust, maar ook drama en mystiek. Kom hier en je zult betoverd worden door de plaatsen en ervaringen waar sprookjes, cultuur en natuur elkaar ontmoeten in heel Zweden.
Foto: Johan Wennerström/Visit Sweden

De ultieme plek om te luisteren

De natuur bevindt zich vrijwel overal om je heen in Zweden, maar we willen je toch een paar plekken aanbevelen. Klik hier om meer te lezen over deze plekken die we je aanbevelen.

Het is de ultieme test: ben je dapper genoeg om het einde van het verhaal in het bos te beluisteren?

De ultieme plek om te luisteren

FAQ

V: Wat is 'Betoverd door Zweden?'

A: De donkere bossen van Zweden zijn niet alleen prachtig en lekker rustig, maar ook geheimzinnig en mysterieus. 'Betoverd door Zweden' is een campagne waarbij je de kans krijgt om midden in een Zweeds bos een spannend kort audioverhaal te beluisteren dat gebaseerd is op Zweedse folklore. Het is een mythisch avontuur voor alle zintuigen.

V: Waarom organiseert Zweden dit?

A: De Zweedse folklore is sterk verweven met de natuur, zo hebben de vele verschillende mythologische wezen onze cultuur lange tijd geïnspireerd. Zweden nodigt je nu uit om deze betoverende wereld te ontdekken via onze unieke reis- en audio-ervaring.

V. Wie heeft het verhaal geschreven?

A. Het korte verhaal Klin is geschreven door de Zweedse auteur John Ajvide Lindqvist. John is een internationaal erkende bestsellerauteur en wordt ook wel de 'Zweedse Stephen King' genoemd. Lezers in meer dan 30 landen genieten van zijn spannende verhalen die een mix zijn van Scandinavische griezeligheid, sociaal realisme en bovennatuurlijke horror. Ajvide Lindqvist heeft sinds zijn debuutroman uit 2004 Let the Right One In 20 romans, korte verhalen en dramatische essays gepubliceerd. Zijn boeken worden uitgegeven in 33 landen, waaronder Australië, China, Brazilië, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Rusland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.