Skip to main content

Informatie over reizen en covid-19

Hieronder vind je beperkingen en aanbevelingen voor reizen naar en verblijf in Zweden. Aangezien dit soort informatie snel verandert, is het verstandig deze informatie ook altijd op de websites van de officiële autoriteiten controleren. Let op: Visit Sweden draagt geen verantwoordelijkheid voor de juistheid van deze informatie.

Reisbeperkingen van en naar Zweden

Wat is het reisadvies van de Nederlandse overheid voor Zweden?

Landen hebben drie kleurcodes: groen, geel of oranje. Welke regels gelden voor een bezoek aan en de terugkeer uit een oranje, geel of groen gebied staan op de site van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Of download de reisapp om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over de mogelijkheden om van en naar Zweden te reizen.

Reisbeperkingen voor Zweden

Per 1 april geldt er geen inreisverbod meer voor Zweden. Lees meer op government.se: “Sweden to lift ban on entry from all countries”.

Welke regels gelden in Zweden?

Er zijn geen beperkingen meer in Zweden vanwege covid-19.

Het volksgezondheidsagentschap van Zweden ('Folkhälsomyndigheten') beveelt het volgende aan:

  • Iedereen met symptomen van Covid-19 dient thuis te blijven en nauwe contacten met anderen te vermijden.
  • Mensen die niet zijn ingeënt, moeten extra voorzichtig zijn en drukke binnenomgevingen vermijden. Dit advies geldt alleen voor volwassenen.

Lees meer op krisinformation.se: “Current rules and recommendations”

Aangezien de informatie omtrent het coronavirus snel verandert, is het verstandig deze informatie ook altijd op de websites van de officiële autoriteiten controleren. Let op: Visit Sweden draagt geen verantwoordelijkheid voor de juistheid van deze informatie.

Een reis naar Zweden - een belevenis die écht wat anders is

Met zijn inventieve eetcultuur, designwinkels en prachtige steden, zijn er naast de uitgestrekte bossen, pittoreske eilanden en duizenden meren veel redenen om naar Zweden te reizen.

Natuur & buitenleven

De natuur is in Zweden overal. De leukste outdoor activiteiten beleef je vaak al om de hoek. Zweden is groot, iedere bestemming van het land heeft z'n kenmerkende landschappen met bossen, meren, bergen en bossen. Wat je er allemaal kunt doen? Bekijk het hier.