Skip to main content

Informatie over reizen en het Corona-virus (Covid-19)

ATTENTIE: Hieronder vind je beperkingen en aanbevelingen voor reizen naar en verblijf in Zweden. Aangezien dit soort informatie snel kan veranderen, moet je deze informatie ook altijd bij de websites van de officiële autoriteiten controleren, om te checken wat van toepassing is alvorens af te reizen naar Zweden.

Reisbeperkingen van en naar Zweden

Wat is het reisadvies van de Nederlandse overheid voor Zweden?

De Nederlandse overheid heeft op 23 maart 2021 besloten het reisadvies voor de gehele EU en dus ook voor Zweden op oranje te houden (alleen noodzakelijke reizen). Blijf dus zo veel mogelijk thuis in Nederland. Reis niet naar het buitenland en boek niet voor de periode tot en met 15 mei 2021. Na een verblijf in Zweden gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine.

Bron: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/zweden/reizen/reisadvies

Wilt u vanuit Nederland naar Zweden reizen?

Voor een reis vanuit Nederland naar Zweden geldt het advies van de Zweedse overheid dat alle volwassen boven de 18 jaar vanaf 6 februari 2021 een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag (of een negatieve antigen-testuitslag) moeten kunnen tonen. Deze PCR of antigen test mag maximaal 48 uur oud mag zijn en moet bij aankomst in Zweden aan de grens worden getoond. Verder wordt alle reizigers, ongeacht uit welk land ze komen, aangeraden om:

  • zich zo snel mogelijk bij aankomst opnieuw te laten testen
  • minimaal 7 dagen op dezelfde plek in Zweden te verblijven
  • na 5 dagen een vervolgtest te ondergaan
  • contact met anderen zo veel mogelijk te vermijden

Bovenstaande regels gelden ook voor kinderen vanaf de kleuterklas en ouder. Alle leden van hetzelfde huishouden moeten thuis blijven in afwachting van de testresultaten.

Deze nieuwe regels vormen een aanvulling op het eerdere, tijdelijke inreisverbod voor niet- essentiële reizen naar Zweden dat van kracht is tot 31 mei 2021. Ga voor meer informatie naar:

Bron: https://www.krisinformation.se/en/hazards-and-risks/disasters-and-incidents/2020/official-information-on-the-new-coronavirus/travel-restrictions en FAQ page of the Swedish Government.

Wilt u vanuit Zweden naar Nederland reizen?

Voor een reis vanuit Zweden naar Nederland hebben alle reizigers van 13 jaar en ouder een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig om naar Nederland te kunnen reizen per vliegtuig, schip, auto, internationale trein of internationale bus. Dit is één van de Nederlandse maatregelen om de import en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Na een verblijf in Zweden gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Volg altijd de Nederlandse coronaregels op.

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/vakantie-in-eigen-land-en-reizen-naar-het-buitenland

Aanbevelingen en regelgeving in Zweden

Over het algemeen zijn bedrijven in Zweden open, maar inachtneming van fysieke afstand is van toepassing en alle bedrijven moeten voorzorgsmaatregelen nemen om het risico van verspreiding van Covid-19 te verkleinen.

Voor het openbaar vervoer wordt het gebruik van mondkapjes verplicht door alle reizigers op werkdagen tussen 7-9 uur en 16-18 uur, zie: krisinformation.se: "Masks in public transport from 7 January".

Restaurants, bars en horecagelegenheden moeten om 20.30 uur sluiten. Het is voor bedrijven nog wel mogelijk om na 20.30 uur afhaalmaaltijden te bezorgen.

Voor meer informatie over preventieve maatregelen die in Zweden zijn genomen, inclusief tests voor reiscertificaten, ga naar de FAQ page of Public Health Agency of Sweden.

De informatie op deze pagina is gebaseerd op informatie van de Zweedse en Nederlandse autoriteiten. We streven ernaar om het up-to-date te houden met de laatste wijzigingen, maar aangezien dit soort informatie snel kan veranderen en ook kan verschillen voor de diverse delen van het land, moet je altijd controleren wat specifiek voor jou van toepassing is. Dit doe je door de links op deze pagina te bezoeken, evenals de websites van de officiële autoriteiten in het land van waaruit je reist. Hou er alsjeblieft rekening mee dat Visit Sweden geen verantwoordelijkheid aanvaardt voor de juistheid van deze informatie.

Een reis naar Zweden - een belevenis die écht wat anders is

Met zijn inventieve eetcultuur, designwinkels en prachtige steden, zijn er naast de uitgestrekte bossen, pittoreske eilanden en duizenden meren veel redenen om naar Zweden te reizen.

Natuur & buitenleven

De natuur is in Zweden overal. De leukste outdoor activiteiten beleef je vaak al om de hoek. Zweden is groot, iedere bestemming van het land heeft z'n kenmerkende landschappen met bossen, meren, bergen en bossen. Wat je er allemaal kunt doen? Bekijk het hier.