Skip to main content
Zwemmen in een meer
Zwemmen in een meer
Een verkwikkende duik in een van de vele meren zoals het Vättern.
Foto credit: Patrik Svedberg/imagebank.sweden.se

Natuur & buitenleven

De natuur is in Zweden overal. De leukste outdoor activiteiten beleef je vaak al om de hoek. Zweden is groot, iedere bestemming van het land heeft z'n kenmerkende landschappen met bossen, meren, bergen en bossen. Wat je er allemaal kunt doen? Bekijk het hier.

Wandelen in Zweden

Trek je wandelschoenen maar uit het stof, want je kunt in Zweden heel wat stappen zetten. De keuze aan wandelroutes is groot: van goed gemarkeerde wandelpaden tot aan avontuurlijke routes door onherbergzaam gebied.

Nationale Parken in Zweden

Met een totaal oppervlak van 731.589 hectare, verdeeld over 30 officiële natuurparken is Zweden nagenoeg één groot nationaal park. Het eerste nationale park dat in Zweden officieel geregistreerd werd is Sarek in Zweeds Lapland. Dat gebeurde in 1909 en was daarmee het eerste nationale park dat Europa kende.

Fietsen in Zweden

Van woeste bergpaadjes waar je met je mountainbike overheen scheurt tot aan vlakke kustwegen waar je eindeloos kilometers kunt maken... Zweden is een fietsland. Van zuid tot noord zijn er veel mogelijkheden om er met je tweewieler op uit te trekken. Stap op en rijd mee!

Natuurbestemming Zweden: zó mooi is de natuur hier

De natuur in Zweden is overal: geniet van de rust en de ruimte in Zweden
Categorieën
Bestemmingen