Skip to main content
3 kajaks op een meer, omringd door riet en bomen op de achtergrond.
Kajakken op een meer
Het eiland Getnö in het Åsnenmeer ligt direct aan de rand van het opkomende nationale park Åsnen. Ga kajakken op het meer terwijl je geniet van de rust en schoonheid van de omringende natuur.
Foto credit: Alexander Hall/imagebank.sweden.se

De mooiste kanoplekken in Zuid-Zweden

Verken Zweden per kano of kajak. Peddel rond door Skåne en Småland op de mooiste meren en langs duizenden eilanden. Dit is het echte outdoor gevoel!

Immeln in Skåne

Immeln is het derde grootste meer in de regio Skåne en een droom voor de echte kano en kajakfans. Als je er in dit gebied met de kano erop uit trekt, kun je gebruik maken van de populaire route die je over een flink aantal meren in het gebied leidt. Op Immeln alleen al vind je zo'n 200 kleine eilanden; ideaal voor een korte break of om je tent op te zetten en je versgevangen visje te grillen. Het gebied van Immeln staat bekend om z'n flora en fauna en veel eilanden vallen onder de SPA (Special Protection Areas) voor vogels. Dus neem je verrekijker mee en spot hier een paar zeldzame exemplaren.

Canoeing
Ontdek Zweden met je peddels Photo: Ulf Lundin/imagebank.sweden.se

Op de Rönne rivier

De meanderende rivier Rönne is een populaire kano bestemming in Skåne. Niet zo gek, want een betere combinatie van kalm water en een prachtige omgeving is er niet. Je peddelt hier door verschillende landschappen die variëren van mangrove-achtige stukken tot dicht beboste delen. De route op de Rönne is eenrichtingsverkeer, je peddelt hier met de stroom mee. Dus aan het eind van de route pak je op je gemak de bus of taxi terug naar het beginpunt. Als je een kano huurt bij de kanoverhuur hier, dan regelen zij het transport.

Kajakken bij Kullaberg

Ga je voor het ruigere werk, dan stap je in je kajak bij Kullaberg. Je peddelt hier langs de indrukwekkende en ruige kustlijn van een van Skånes mooiste natuurreservaten. Met een professionele gids ontdek je dit bijzondere stukje van Noordwest Skåne. De gidsen helpen je ook als je nog niet zo ervaren bent met kajakken op zee: ze weten alles van de veiligheidsprocedures, condities van de zee, maar ook van de flora en fauna. Peddel jij straks met een paar zeehonden naast je kajak?

Åsnen in Småland

Welkom in het natuurparadijs van Småland. De archipel van Åsnen telt honderden eilandjes en meren en is dus een ideale plek om vanaf het water te ontdekken. Er zijn naast kano- en kajakmogelijkheden ook veel fietsroutes en visstekjes te vinden. Maar al peddelend over het water is dit gebied een absolute must.

De archipel van Misterhult

Als je van zeekajakken houdt, is de archipel van Misterhult een topbestemming. In dit deel van Småland vind je veel mogelijkheden en routes. En je hebt hier de mogelijkheid te overnachten op je eigen kleine privé eiland. Met heel veel eilanden en heel weinig mensen, heb je ze hier voor het uitkiezen. Een klassiek startpunt is Klintemåla. Je peddelt hier de rivier af, die nog zo'n 200 kilometer door het landschap kronkelt voordat het uitkomt in de straat van Kalmar in zee.