Skip to main content
A jet plane sits on a snowy runway outside Arena Arctica in Kiruna on a sunny winter day.
Arena Arctica
Clear skies – both in terms of weather and low air traffic – makes Kiruna ideal for aerospace research. Arena Arctica in Kiruna is a research station and airport combined, designed specifically for aerospace research, development and testing.
Foto credit: Hans-Olof Utsi/imagebank.sweden.se

Binnenlandse vluchten

De binnenlandse luchtvaartmaatschappijen in Zweden bieden snel, comfortabel en veilig vervoer van Malmö in het zuiden naar Kiruna in het noorden.

Er is een aantal vliegmaatschappijen dat bij elkaar het grootste deel van het land bedient. SAS is het grootse binnenlandse bedrijf dat op de belangrijkste Zweedse luchthavens vliegt. De meeste binnenlandse vluchten vertrekken van Arlanda, ten noorden van Stockholm, vanwaar je rechtstreeks naar bijna alle Zweedse luchthavens kunt vliegen.

Reizen van Arlanda naar Stockholm kan of met de snelle trein, de Arlanda Express, met luchthaven busdiensten, per forensentrein of taxi. Ook de meeste van de bekende autoverhuurbedrijven vind je op Arlanda. Andere luchthavens dichtbij Stockholm zijn Bromma, Skavsta-Nyköping en Västerås. Al deze luchthavens hebben bussen en taxi’s.'

Boeken en inchecken

Je dient ruim voor vertrek op de luchthaven in te checken. Vraag altijd na bij de vliegmaatschappij hoe lang van tevoren dat is. De tijden variëren in verband met wisselende aantallen passagiers op verschillende tijden van de dag.

Het beleid van de meeste vliegmaatschappijen is dat inchecken 15 minuten voor vertrek afgerond dient te zijn, dat wil zeggen dat de gate dichtgaat. Sommige maatschappijen staan toe dat passagiers met alleen handbagage rechtstreeks naar de gate gaan. 

Tickets voor binnenlandse vluchten zijn rechtstreeks bij de desbetreffende maatschappij te koop (vaak online) of via reisbureaus in Zweden. Boekingen en meer informatie en voorwaarden zijn te vinden op de websites.