Skip to main content
Mensen zijn aan het in- en uitstappen van een metrostel op een druk bovengronds metrostation.
Openbaar vervoer
Zweden staat bekend om betrouwbaar en efficiënt openbaar vervoer en zet zich in om door het hele land duurzame vervoersmiddelen te kunnen aanbieden.
Foto credit: Melker Dahlstrand/imagebnk.sweden.se

Met de bus door Zweden

Reizen per bus is comfortabel en vaak een goedkope manier om grote afstanden af te leggen. Ook in Zweden is het busnetwerk uitgebreid.

Er zijn diverse sneldiensten tussen de grotere steden in het zuiden en het midden van Zweden, en tussen Stockholm en steden in het noorden.

Flixbus

De grootste busmaatschappij is Flixbus die naar 300 bestemmingen in het hele land gaat. Je kan vanuit Nederland of België ook het hele traject naar Zweden met Flixbus doen. Kinderen onder de zes jaar reizen gratis als ze begeleid worden door een volwassene. Jongeren onder de 25, studenten met een geldige studentenkaart (CSN, SFS of ISIC) en 65-plussers krijgen korting. Flixbus biedt nu ook een traject aan tussen Arlanda Airport en Stockholm City.

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Flixbus.

Vy

De busmaatschappij Vy heeft verbindingen tussen de grootste steden en de luchthavens van Zweden, Denemarken en Noorwegen. Meer info over de opstapplaatsen en de reisschema's vind je op Vy Bus4You.

Ybuss

Expresbusdienst Ybuss is actief aan de Norrlandkust. Ze brengen je o.a. vanuit Umeå, Örnsköldsvik, Härnösand, Sollefteå, Sundsvall, Hudiksvall, Söderhamn en Gävle naar Stockholm en terug, met haltes in zowel grotere als kleinere steden. Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Ybuss.se