Skip to main content
De Öresund-brug gezien vanaf Malmö 's nachts, met lichten langs de brug en de lichten van Kopenhagen in de verte.
De Öresundbrug
Öresundsbron verbindt Zweden met Denemarken en het Europese continent.
Foto credit: Janus Langhorn/imagebank.sweden.se

Van vliegveld Malmö naar de stad

Malmö heeft twee luchthavens. Malmö Airport Sturup ligt 33 km van de stad. Maar verreweg de meeste internationale vluchten komen net over de grens aan: op Kastrup Airport in Kopenhagen.

Vanaf Sturup naar Malmö

Flygbuss (bus)

Eén à twee keer per uur rijden er bussen tussen vliegveld Sturup en de Centrale Stations van Malmö en Lund. Reistijd: 45 minuten naar Malmö en 40 minuten naar Lund. Kinderen onder de 8 jaar reizen gratis mits ze reizen in gezelschap van hun ouders. 

Taxi

Taxi’s zijn net buiten de terminal te vinden. Vraag voor je instapt altijd naar de prijs. Taxibedrijven die op het vliegveld rijden hebben een vaste prijs voor reizen tussen het vliegveld en Malmö en Lund, evenals naar andere bestemmingen.  

Flygtaxi (luchthaventaxi)

Een luchthaventaxi kun je tegelijk met je vlucht boeken, of bij de loketten van de ‘Flygtaxi’. De meeste luchthavens in Zweden hebben een luchthaventaxi. Voor de meeste bestemmingen in Zweden gelden vaste tarieven en je kunt de luchthaventaxi met anderen delen om de kosten te beperken.

Vervoer kun je voor heel Zweden boeken via:

Tel: +46 31 65 15 52 of gratis telefoonnummer binnen Zweden: 020 - 97 97 97.

Boeken kan ook via de website van Flygtaxi.

Van Kastrup (Kopenhagen) naar Malmö

Via de Öresundbrug gaat er elke 20 minuten een rechtstreekse trein van het vliegveld Kastrup van Kopenhagen naar het Centraal Station in Malmö. De afstand tussen de twee steden is 32 km en de reistijd bedraagt slechts 20 min. Vanuit Kopenhagen vertrekken ook veel treinen naar andere bestemmingen in Zweden.