Skip to main content
Idyllische kustlijn
De provincie Bohuslän in het zuidwesten van Zweden staat bekend om zijn vele prachtige vergezichten. Het is een zeer populair gebied voor toeristen. Klimmers uit heel Zweden en Europa komen hier om zichzelf uit te dagen en ook te genieten van het uitzicht; vakantiehuizen aan de kust; en zeilers varen over de waterwegen. Tegelijkertijd is het een populair woongebied en zijn er ook veel boerderijen.
Foto credit: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se

Je reis naar Zweden

Hoe kom je in Zweden? Reizen naar Zweden is veel gemakkelijker en goedkoper geworden in de afgelopen jaren. En het is niet zo ver weg als het lijkt! Het zuiden van Zweden bereik je in één dag met de auto. Zweden is dus dichterbij dan Zuid-Frankrijk of Italië....

Via de Öresundbrug

Sinds de opening van de Öresundbrug op 1 juli 2000 is de reis met eigen auto of camper van Nederland naar Zweden veel gemakkelijker geworden. De 16 kilometer lange brug en tunnel verbindt de hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen, met Malmö in Zweden. De brug bestaat uit een spoorlijn met daarboven een autoweg. 

Met de auto naar Zweden

Je rijdt via de brug naar Malmö naar Zweden of je kiest voor een van de verschillende ferryverbindingen. De afstand Utrecht - Zuid-Zweden is ongeveer 800 km (via de veerverbinding Puttgarden - Rödby en de Öresundsbrug). Lees hier alles over de verschillende autoroutes.

Met trein naar Zweden

Voor wie genoeg tijd heeft en graag comfortabel reist, is de trein een goed alternatief. Je kunt gemakkelijk opstappen op diverse stations in Nederland en België. Bovendien zijn er speciale goedkopere ticketaanbiedingen tijdens de vakantieperiodes. Met EC-trein en/of de nachttrein reis je via Hamburg naar Kopenhagen en door naar Malmö en Stockholm.

Met de bus naar Zweden

Een busreis is de goedkoopste manier om naar Zweden te reizen. Meerdere keren per week is er een directe busverbinding vanuit verschillende opstapplaatsen in Nederland en België.

Vliegen naar Zweden 

Met het vliegtuig naar Zweden kan natuurlijk ook. Er zijn meerdere luchtvaartmaatschappijen, zoals SAS, KLM en Brussels Airlines die dagelijks naar Stockholm, Göteborg en Kopenhagen vliegen. Via Kopenhagen is een goede manier om snel en gemakkelijk het zuiden van Zweden te bereiken. Vanaf Kopenhagen Airport ben je per trein binnen 22 minuten in Malmö.