Skip to main content
Vlotvaren in Värmland
Vlotvaren in Värmland
Vlotvaren in Värmland
Foto credit: Øivind Lund/Visit Värmland

5x actief met kids in Värmland

Värmland is een populaire vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen. Niet zo gek. De natuur is de grootste speeltuin die Värmland heeft, maar daarnaast heeft de regio een flink aanbod aan activiteiten in de buitenlucht. We zetten een paar goede tips op een rij:

1. Vlotvaren op de Klarälven

Zin in een actieve outdoor activiteit? Bouw je eigen vlot met je familie en vrienden en zak op je zelfgemaakte bouwwerk de licht stromende rivier Klarälven af. Onder begeleiding ga je aan de slag met boomstammen en touwen. Handen uit de mouwen dus. En daarna begint het relaxte deel: lekker varen in je eigen tempo. Je kunt verschillende tochten boeken, onder meer met overnachtingen in een tent aan de wal. Naast vlotvaren zijn er nog diverse andere wateractiviteiten in deze regio.

2. Värmland Moose Park

De bossen van Värmland herbergen een enorme variatie aan wildlife. De eland is met stip de bekendste inwoner. Of je de eland in het wild te zien krijgt, is natuurlijk nooit te garanderen. Behalve... in het Värmland Moose Park. Het Värmland Moose Park vind je tussen Hole and Norra Skoga. Hier kun je de elanden niet alleen van dichtbij zien, maar ook veel te weten komen over de leefwijze van deze dieren. Uniek voor dit park is dat je in een omheind deel van het park zelf tussen de elanden kunt lopen. Zó dichtbij kom je nooit meer. En wist je dat in Värmland de zeer zeldzame witte eland rondloopt? Ondanks dat de kans niet heel groot is, kun deze unieke elandsoort in het wild tegen het lijf lopen.

3. Sunne Camping & Sommarland

De 4-sterren camping Sunne Camping is een begrip in Värmland: een levendige plek om je vakantie door te brengen op een van de 416 accommodatie plekken. Maar ook als je hier niet overnacht, is er genoeg te beleven. Een ideaal dagje uit voor groot en klein. Het bijbehorende Sommarland bevat een uitgebreid waterpretpark met diverse glijbanen, een speelpark, beachvolleybalveld en een strand. 

4. Mariebergsskogen

Een populair familieuitje is Mariebergsskogen bij Karlstad. In dit park staat alles in het teken van natuur en wildlife. Het park bestaat uit meerdere delen voor verschillende leeftijden. Zo vind je er een kinderboerderij voor de allerkleinsten, je kunt er wandelingen maken door de prachtige parken of je bezoekt Naturum. In Naturum vind je wisselende tentoonstellingen over de flora en fauna in de omgeving. Of je laat je gewoon relaxt rondrijden met het miniatuurtreintje.

5.    Sun Dance Ranch  

Voel je een dagje een echte cowboy. Of nou ja, een Zweedse cowboy dan. Bij Sun Dance Ranch combineer je een prachtige paardrijdtocht in western style met de schoonheid van de Zweedse natuur. Je kunt hier diverse paardrijdtochten boeken in de omgeving, onder begeleiding van een deskundige gids. Die leert je niet alleen veel over de paarden en hun verzorging, maar ook over de mooiste routes rondom de ranch. 

1 / 3

Moose at Värmlands Älgpark

Ontmoet de eland van dichtbij in Värmland

Foto: Jenny Nohrén/Visit Värmland

/ 3
Moose at Värmlands Älgpark

Moose at Värmlands Älgpark

Foto: Jenny Nohrén/Visit Värmland

Dierenboerderij bij Mariebergsskogen, Värmland

Dierenboerderij bij Mariebergsskogen, Värmland

Foto: Per Eriksson

Twee kinderen kijken naar geiten in een boerderijdierenpark.

Geiten bij Mariebergsskogen, stadspark Karlstad

Foto: Christine Holm

Artikel gesponsord door

European Union Logotype