Skip to main content
De bekende rode Zweede huizen
Ideaal vakantiehuis in Zweden
Foto credit: Doris Beling/Folio/imagebank.sweden.se

Accommodatie

De mooiste plekjes om te overnachten tijdens je vakantie in Zweden. Hier vind je tips over de verschillende mogelijkheden qua verblijfplaatsen en accommodaties in Zweden - van stadshotels en historische landhuizen tot glampings en boomhutten. Als je op zoek bent naar een unieke accommodatie dicht bij de natuur, dan zijn er veel mogelijkheden in het hele land.

Is een vakantiehuisje ook het eerste waar je aan denkt als je aan een vakantie in Zweden denkt? De typisch rode houten huisjes zijn inderdaad een typische accommodatie, vooral voor families en vrienden.

Maar het aanbod is veel groter! Als je van het ongewone houdt, kan je overnachten in een boomhut of kiezen voor een bed van ijs (met een rendiervel om je warm te houden). En heb je je ooit afgevraagd hoe het is om achter tralies te slapen? Dan is een nacht in een echte 19e-eeuwse gevangenis een aanrader!

Ben je op zoek naar een kleine rode houten hut, direct aan het meer, of uitgerust met een open haard en een zwembad, dan heeft Zweden een bijna onbeperkte keuze. Er zijn ook honderden campings, meestal op schilderachtige locaties, voor kampeerders. Natuurlijk kun je ook overnachten in een Zweedse jeugdherberg, wonen op een adellijk landgoed of genieten van je ochtendkoffie op een echte boerderij. In Zweden is er accommodatie voor elke smaak en elk budget.

Je vindt er uitstekende hotels in alle prijsklassen, en als je liever een eenvoudig pension hebt, heb je maar te kiezen. Grote stad of pittoresk dorp, statig kasteel of klein rood vakantiehuisje, roomservice of slaapzak - de keuze is aan jou!

Vakantiehuisjes in Zweden

Je eigen rode vakantiehuisje, ook wel 'stuga' genaamd, is de droom van veel vakantiegangers.

Kamperen in Zweden

Alles wat je moet weten over campings en kamperen in Zweden

Unieke accommodatie - dichtbij de natuur

In Zweden is de natuur nooit ver weg. Dus heeft Zweden talloze mogelijkheden voor toeristen om dicht bij de natuur te overnachten en dat kan vaak in speciale, vaak unieke omgevingen. Van boomhutten en hotels gemaakt van ijs tot off-the-grid hutten en luxe glamping-locaties, er zijn genoeg opties voor elke smaak en voor elk budget.

Kasteelhotels rondom Stockholm, Göteborg en Malmö

Een oase van rust... Dat vind je in de kastelen en historische landhuizen in Zweden, die vaak op steenworp afstand liggen van de grotere steden: Stockholm, Göteborg en Malmö.
Categorieën
Bestemmingen