Skip to main content
Een klein strand aan een meer met bomen en struiken aan de zijkanten. Sommige mensen zitten en bewegen op het gras, anderen staan op een steiger en zwemmen in het meer.
Frykenbaden in Värmland
Zomer in Frykenbaden, Värmland.
Foto credit: Øivind Lund/Visit Värmland

Kamperen in Värmland

Värmland ligt in het midden van Zweden en met meer dan 10.000 meren en 17.000 vierkante kilometer natuurschoon is het een paradijs voor de kampeerliefhebber. Niet zo gek dat kamperen hier dan ook prima mogelijk is. Er zijn diverse soorten campings te vinden in deze regio en we helpen je vast een eindje op weg. Fijne kampeervakantie!

Duse Udde Camping, Värmland
Duse Udde Camping, Värmland
Duse Udde Camping is prachtig gelegen aan het Vänernmeer in Värmland.
Foto: Jenny Nohren

Kamperen in de natuur

Met zoveel dichtbegroeide bossen, uitgestrekte velden en meren, is de natuur in Värmland altijd dichtbij. Het is nooit ver zoeken naar een mooie locatie: de campings in Värmland liggen altijd in de vrije Zweedse natuur. Geniet simpelweg van de frisse lucht en prachtige uitzichten vanaf je campingstoel. Värmland heeft verschillende campings met veel oog voor de natuur: Naturcamping Lagom, GlaskogenVärmlandsgårdenKristinehamns Herrgårdscamping en Duse Udde.

Caravans in het bos, langs het water.
Camping in Årjäng Värmland
Årjäng Stugor & Camping in het prachtige Värmland
Foto: Johanna Fransson

Campings waar je je niet gaat vervelen

Kamperen in de natuur van Värmland betekent natuurlijk veel rust en ruimte. Maar het is ook fijn om je zo nu en dan een flink uit te leven. Ben jij een kampeerder die ook graag actief is? Geen probleem in Värmland! De meeste campings organiseren diverse activiteiten, zoals wandelen, fietsen, kajakken of vissen in de directe omgeving van de camping, zoals bijvoorbeeld Alevi Camping, Lysviks Camping, Vildmark Värmland en Rådastrands Camping.

Zoek je iets meer luxe? Ga dan voor deze 5-sterren camping Sommarvik Camping.

Twee kinderen spelen in het water op een strand, op de achtergrond zie je het strand vol mensen en bomen achter het strand.
Bomstadbadens Camping in Värmland
Bomstadbadens Camping is sinds 1927 een populair campingresort in Värmland. Het ligt aan een prachtig strand en vlakbij het stadje Karlstad.
Foto: Bomstadbadens Camping

Kindvriendelijke campings in Värmland

Fijne zandstrandjes, leuke speelplekken en veel vriendjes... Als je kinderen het naar hun zin hebben op de camping, is jullie vakantie ook geslaagd. In Värmland zijn de campings niet alleen leuk voor de kinderen, het is ook genieten voor de ouders met mooie ruime plekken, veel comfort en leuke activiteiten voor het hele gezin, zoals bij Sunne Camping, Frykenbadens Camping, Ingestrand Stugor & Camping en Bomstadbadens Camping

Wat je ook kiest, wij beloven je dat je het in Värmland kunt vinden. Er zijn veel mooie campings met verschillende verblijfsmogelijkheden en verschillende die het hele jaar door geopend zijn. Laat je inspireren door de uitgebreide lijst met campings van Visit Värmland.

1 / 4

Familiewandeling bij Långberget, Värmland

Activiteiten in de bossen bij Långberget, Värmland.

Foto: Tommy Pedersen

/ 4
Een gezin van vier staande op een rots, zwaaiend naar de camera. Bos, meren en bergen achter hen.

Familiewandeling bij Långberget, Värmland

Foto: Tommy Pedersen

Een rood huisje omgeven door groen, gelegen aan een meer bij Värmlandsgården. Caravans op de achtergrond.

Värmlandsgården in Värmland

Foto: Värmlandsgården

Een man en een vrouw die samen kanoën in water omringd door bos.

Kanoën in Klarälven, Jämtland

Foto: Roger Strandberg

Kinderen op de speelplaats van Frykenbadens Camping. Een groot rood huis achter de speeltuin.

De speeltuin op Frykenbaden Camping, Värmland

Foto: Frykenbadens Camping

Artikel gesponsord door

European Union Logotype