Skip to main content
Landschap in Zuid-Zweden
De regio Halland
Foto credit: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se

Zuid-Zweden

Het zuiden van Zweden is dichterbij dan je denkt. Zo'n 800 kilometer van Utrecht en je rijdt via de Öresundbrug de meest zuidelijke regio Skåne binnen. Maar er is meer te beleven in dit deel van Zweden. Bezoek Skåne, Småland, West-Zweden, de eilanden Öland en Gotland en nog veel meer. Välkommen!

Småland

‘Het echte Zweden’ is de officiële slogan van de regio Småland in het zuidoosten van Zweden. En die slogan dekt prima de lading, want je vindt het hier allemaal: een rijke cultuur, de ongerepte natuur en veel tradities die in deze regio hun oorsprong vinden. Småland is de bakermat van IKEA en de beroemde kinderboekenschrijfster Astrid Lindgren om maar wat te noemen. Het is al snel duidelijk als je rondreist in Småland: veel Zweedser vind je het niet.

Skåne

Zweden had zich geen betere binnenkomst kunnen wensen. De zuidelijkste regio van het land ligt op slechts 800 kilometer van Utrecht. Inderdaad, Skåne. Je bent er zo! Mogen we je even voorstellen....

Halland

Halland is een idyllische provincie aan de westkust van Zweden met een rijke foodiecultuur en een schat aan buitenactiviteiten. Je kunt hier fantastisch fietsen, maar ook surfen. Met een perfecte mix van zandstranden en weelderige bossen - met torenhoge zandduinen en watervallen - is dit kustgebied meer dan een bezoek waard.

West-Zweden

West-Zweden, een magisch deel van het land, heeft het allemaal: een gevarieerd landschap met duizenden meren en een idyllische archipel. Avonturen vol natuur, cultuur en culinaire hoogstandjes liggen op je te wachten.

Algemeen