Skip to main content
Onze andere websites:
De regio Dalarna
Een traditioneel rood huisje in Dalarna
Foto credit: Mark Harris/imagebank.sweden.se

Midden-Zweden

Rood huisje of stuga
Stuga
Foto: Doris Beling/Folio/imagebank.sweden.se

Midden-Zweden

Bij Midden-Zweden denk je misschien meteen aan de hoofdstad Stockholm. Maar dit deel van Zweden heeft zoveel meer om te ontdekken. De populaire regio's Värmland, Dalarna en Jämtland Härjedalen met hun ruige natuur en pittoreske rode huisjes. Of ga je voor studentenstad Uppsala, de regio's Hälsingland en Gästrikland en het prachtige gebied rondom Linköping en Norrköping? Welkom in Midden-Zweden!

Stockholm

Stockholm staat bekend als een van de meest gastvrije steden ter wereld. De eigentijdse, stedelijke aantrekkingskracht van Stockholm vormt een mooi evenwicht met de eeuwenoude geschiedenis en de nabijheid van de natuur. Wat je allemaal kunt zien en beleven in Stockholm? De lijst is eindeloos!

Dalarna

Alsof je een Zweedse ansichtkaart instapt. Inderdaad, welkom in de regio Dalarna. Veel Zweedser dan dit krijg je het niet! De provincie Dalarna ligt in Midden-Zweden en met zijn bergen grenst het in het westen aan Noorwegen. Van rode huisjes tot het Dalarna paard, hier vind je een stukje authentiek Zweden in het midden van het land.

Värmland

Of je nu op zoek bent naar rust in de natuur of avonturen in de buitenlucht, je vindt het in de uitgestrekte regio Värmland.

Jämtland Härjedalen

Jämtland Härjedalen is een tweelingprovincie met majestueuze landschappen, rijke cultuur en duurzame gastronomie. Het is een paradijs voor wandelaars en fietsers, met de beste wintersportmogelijkheden van Zweden.