Skip to main content
De regio Dalarna
Een traditioneel rood huisje in Dalarna
Foto credit: Mark Harris/imagebank.sweden.se

Midden-Zweden

Midden-Zweden biedt een grote verscheidenheid aan plaatsen om te bezoeken - van de hoofdstad Stockholm in het oosten tot de uitgestrekte bossen in het westen. Stockholm biedt een mix van stedelijke avonturen en eeuwenoude geschiedenis, en de archipel is slechts een boottocht verwijderd. Dalarna is de plek voor een traditioneel midzomerfeest, terwijl je in Värmland de natuur in zijn natuurlijke omgeving kunt ontmoeten.

Rood huisje of stuga
Stuga
Foto: Doris Beling/Folio/imagebank.sweden.se

Midden-Zweden

Bij Midden-Zweden denk je misschien meteen aan de hoofdstad Stockholm. Maar dit deel van Zweden heeft zoveel meer om te ontdekken. De populaire regio's Värmland en Dalarna met hun ruige natuur en pittoreske rode huisjes. Of ga je voor studentenstad Uppsala of het prachtige gebied rondom Linköping en Norrköping? Welkom in Midden-Zweden!

Stockholm– de hoofdstad van Scandinavië

Stockholm staat bekend als een van de meest gastvrije steden ter wereld. De eigentijdse, stedelijke aantrekkingskracht van Stockholm vormt een mooi evenwicht met de eeuwenoude geschiedenis en de nabijheid van de natuur. Wat je allemaal kunt zien en beleven in Stockholm? De lijst is eindeloos!

Dalarna

Dalarna is rijk aan natuurlijke schatten en kenmerkt zich door de combinatie van gevarieerde en uitgestrekte landschappen - die allerlei buitenactiviteiten bieden - en een fascinerende geschiedenis met cultureel erfgoed.