Skip to main content
Wandelen in de Zweedse bossen
De John Bauer wandelroute in Småland
Foto credit: Patrik Svedberg/imagebank.sweden.se

Wandelen in Zweden

Trek je wandelschoenen maar uit het stof, want je kunt in Zweden heel wat stappen zetten. De keuze aan wandelroutes is groot: van goed gemarkeerde wandelpaden tot aan avontuurlijke routes door onherbergzaam gebied.

Wandelen in Zweden

Fan van wandelen? Welkom in Zweden! Vind je favoriete wandelroute - van de ruige Kungsleden in het noorden tot paden door de weelderige bossen en vlakke landschappen in het zuiden.

Top wandelroutes in Zweden

Op zoek naar de beste wandelroutes in Zweden? Goed gemarkeerde paden, gemakkelijke en moeilijke wandelingen en een prachtige natuurlijke omgeving... Dit zijn de klassiekers op een rij.

Kungsleden

Wandelen op de Koningsroute, Kungsleden, is een echte ontdekkingstocht door het noorden van Zweden. Wandel door een ruig berglandschap en beleef de schoonheid van de vier nationale parken van Laponia, die op de Werelderfgoedlijst staan. Je kunt je route helemaal naar je eigen smaak en wandelniveau aanpassen dankzij de meerdere in- en uitstappunten onderweg.

Skåneleden

Trek je wandelschoenen maar aan, pak je rugzak en trek erop uit over de exact 1180 kilometer lange Skåneleden. Ontdek het zuidelijke deel van Zweden te voet.
Bestemmingen